SRPSKIM TURISTIMA STIGLA VAŽNA PORUKA UPOZORENJA: Ovo je razlog, ukoliko letujete u Grčkoj budite ne oprezu

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

09. 09. 2024. u 21:15

NA mobilne telefone srpskih turista u Grčkoj večeras je stigla upozoravajuća poruka. Razlog je kako se navodi to što se u narednim danima u omiljenim letovalištima Srba očekuje snažno nevreme.

СРПСКИМ ТУРИСТИМА СТИГЛА ВАЖНА ПОРУКА УПОЗОРЕЊА: Ово је разлог, уколико летујете у Грчкој будите не опрезу

Foto arhiva

Zabrinuti turisti iz Srbije su nakon primljenih poruka zasuli društvene mreže pitanjima šta se tačno dešava i kojim delovima zemlje će biti nevreme. Usledilo je pojašnjenje jednog od članova grupe Grčka info.

- Sutra ce u najvećem delu Grčke biti kiša a u pojedinim delovima i jako nevreme. Ovaj talas dobio je naziv Atena. Poučeni iskustvom od prošle godine kada je u ovo doba haralo nevreme Danijel svi koji ste dobili poruke upozorenja sa broja 112, pridržavajte se uputstva sa poruke. Poruka je na grčkom u gornjem delu I na engleskom u donjem delu teksta. Automobile parkirajte na bezbedna mesta i ako je moguće neka ne budu parkirani ispod drveća - stoji u objavi ovog korisnika na Fejsbuku.

Oglasila se grčka hidrometeorološka služba

Grčka nacionalna meteorološka služba (HNMS) upozorila je večeras na opasne vremenske uslove, a očekuje se da će u utorak vreme biti najturbulentnije. Prisustvo ciklona iznad Mediterana igra ključnu ulogu u razvoju ove oluje, a pogođeni regioni su detaljno prikazani na vremenskim kartama, piše Prototema.

Predviđa se da će oluja „Atina“ pogoditi Grčku od večeras i da će se takvo nevreme nastaviti do srede, uz nadograđeno upozorenje o teškim vremenskim prilikama. Očekuje se da će sistem niskog pritiska sa centralnog Mediterana, koji se kreće ka istoku, doneti intenzivne padavine, grmljavine, česte munje, grad i jake vetrove u različitim delovima zemlje, posebno u zapadnom, centralnom i severnom delu kopna, kao i severna i istočna Egejska ostrva.

Gde će biti nevreme u Grčkoj

- Od ponedeljka uveče do utorka ujutru: Jaka kiša i grmljavina se očekuju na Jonskim ostrvima, Epiru, zapadnom kopnu i zapadnom Peloponezu. Ovi uslovi će se pojačati preko noći.

- Utorak ujutro do popodne: Zapadna Makedonija i Tesalija će iskusiti značajne vremenske neprilike.
- Utorak kasno ujutru do srede: Centralna i Istočna Makedonija i Sporadi će se suočiti sa obilnim padavinama.
- Od utorka uveče do srede popodne: Trakija i severna i istočna Egejska ostrva će biti pogođena.

(Blic)

BONUS VIDEO: POPLAVE U MILANU: Pogledajte kako izgledaju ulice posle obilnih padavina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTIŠAO IZ PARTIZANA, PA OTVORIO DUŠU: Saldanja otkrio kako su ga pokrali u Srbiji