FILIPOVIĆ U PODKASTU "NOVOSTI" OTKRIVA: Kako se razvija liderski stil tokom karijere

Novosti online

10. 09. 2024. u 16:37

KAKO se razvija liderski stil tokom karijere, koje osobine su ključne za uspešno liderstvo u današnjem poslovnom okruženju, kako stvoriti i zadržati kvalitetan kadar, da li je mentorstvo važno u stvaranju novih lidera?

ФИЛИПОВИЋ У ПОДКАСТУ НОВОСТИ ОТКРИВА: Како се развија лидерски стил током каријере

Foto: V. Danilov

Ovo u podkastu NOVOSTI otkriva Dragan Filipović, predsednik izvršnog odbora Generali osiguranja Srbije i član Generali Leadership Group.

- PRVI put u istoriji imamo da se susreće pet generacija u jednom trenutku. To je prva, takozvana tiha generacija, ljudi koji su rođeni do 1945. godine, oni sledeće godine pune 80 godina. I dalje imate ljude koji su aktivni u biznisu iako imaju 80 godina, bilo da su u pitanju vlasnici ili čak i izvršni direktori. Onda bebi-bumersi kasnije, pa X generacija, pa milenijalsi, pa Z generacija. To je pet generacija i oni u istom trenutku mogu da budu na sastanku. Treba na pravi način upravljati tim sastankom, čuti sve njihove potrebe, pustiti kreativnost, ostaviti nešto tradicionalno da ostane na snazi. To je nešto na čemu treba stalno da se radi - objašnjava Filipović.

Ceo podkast, koji je vodila Sanja Jevđenijević, suosnivač Spark Hub i menadžing partner HR XL, pogledajte na priloženom video-snimku:

Podkast je realizovan uoči godišnje konferencije Sparka koji će se prvi put održati 9. oktobra 2024. godine u hotelu Hilton u Beogradu. Na jednodnevnom skupu govoriće predstavnici Vlade Srbije, rukovodioci kompanija Microsoft Srbija, MK Group, Deleze Srbija, Tetrapak, Vega IT, članovi akademske zajednice i mnogi drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner ipak leti iz tenisa zbog dopinga?! Uopšte nije istekao rok, iako to mnogi tvrde!