ŠTA OTKRIVA OBDUKCIJA PORODILJE: Ko je kriv za smrt žene iz preševa proceniće veštaci iz beograda

J. S.

12. 09. 2024. u 18:20

NAKON što je Osnovno javno tužilaštvo iz Vranja dobilo obdukcioni zapisnik Zavoda za sudsku medicinu, donete su nove naredbe u slučaju istrage smrti žene iz Preševa na vranjskoj Ginekologiji 17. aprila, koja je preminula pod nepoznatim okolnostima, ubrzo nakon porođaja.

ШТА ОТКРИВА ОБДУКЦИЈА ПОРОДИЉЕ: Ко је крив за смрт жене из прешева процениће вештаци из београда

J.S.

Vrlo se temeljno radi na slučaju, a obdukcija je pokazala rupturu materice kao uzrok smrti. U međuvremenu obavljene su brojne istražne radnje po nalogu tužilaštva, ali još nije podignuta optužnica.

- Mi smo doneli naredbu da se obavi veštačenje preko sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, na okolnosti utvrđivanja da li je bilo propusta u radu lekara ili medicinskog osoblja. Po dobijanju nalaza tužilaštvo će doneti odluku o daljem toku postupka - kaže za "Novosti" vršilac funkcije glavnog javnog tužioca Dušan Boroja.

Podsećamo da je Više javno tužilaštvo povodom smrti M. A. iz okoline Preševa, saopštilo da se u konkretnom slučaju može raditi o nehatnom izvršenju krivičnog dela "nesavesno pružanje lekarske pomoći", zbog čega je predmet prosleđen Osnovnom tužilaštvu.

Tada je navedeno i da su policijski službenici prikupili potrebna obaveštenja i od supruga preminule M. A., koji je zahtevao da nadležni državni organi utvrde uzrok smrti i pridružio se krivičnom gonjenju, ako se utvrdi da je neko krivično odgovoran za smrt njegove supruge.

Smena

RUKOVODSTVO Zdravstvenog centra u Vranju nakon ovog incidenta smenilo je ginekologa dr Dragana Veličkovića koji je vodio porođaj, sa položaja načelnika Službe za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice u Vranju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVI PUT U ISTORIJI SE OVO DEŠAVA U FIRMAMA: Situacija koju niko u Srbiji ni svetu nije očekivao