"OČEKUJEMO PIK IZMEĐU 24. i 26. SEPTEMBRA" Vučević posle sednice Štaba za vanredne situacije: Ne očekujemo veće probleme (VIDEO)

Novosti online

16. 09. 2024. u 12:41

PAŽLjIVO pratimo šta se dešava u zemljama centralne Evrope i tiče se vodostaja reke Dunav, očekujemo pik između 24. i 26 septembra. Procena je da će taj pik trajati sedam dana. Ne očekujemo veće probleme, nešto izazovnija situacija biće na prvom delu toka Dunava kroz Srbiju, od Bezdana do Slankamena, rekao je premijer Miloš Vučević, nakon završene sednice Republičkog štaba za vanredne situacije na kojoj je prisustvovao.

ОЧЕКУЈЕМО ПИК ИЗМЕЂУ 24. и 26. СЕПТЕМБРА Вучевић после седнице Штаба за ванредне ситуације: Не очекујемо веће проблеме (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Vučević je podsetio na 2013. kada je bio veći vodostaj Dunava.

- Kada je Dunav imao poslednji put viši vodostaj u našoj državi, pik je trajao 14 dana. Ovo je nešto kraći pik i to bi trebalo da nam nagovesti da ne očekujemo veće probleme - rekao je premijer.

- Od Slankamena nizvodno, prema Beogradu, prema Đerdapu ne očekujemo veće probleme. Ono što nam se sada pojavljuje, jeste prednost, tiče se sušnog perioda iza nas, gotovo 2,5 meseca bez kiša, kapaciteti su prazniji, hidrološki, energetski kapaciteti. Dobro će doći ovaj pojačan dotok voda. Ostaje da pažljivo pratimo ono što se dešava na gornjem toku reke Dunav. Ne očekujemo veće probleme. Ostaje da posebno analiziramo dolazak toplijeg vremena i uticaj na padavine koje su bile u Austriji, govorim o snežnim padavinama. Nema mesta panici. Oko reke Save očekujemo izazove oko Šapca, ali ne bi to trebalo da bude nešto što će ugroziti normalan život. Ni ugrožavanje imovine, ni ugrožavanje ljudskih života - kazao je Vučević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

IBRAHIMOVIĆ U CENTRU SKANDALA: Italija bruji o Zlatanovoj osveti, oterao trenera iz Milana, ovo je pravi razlog