"VEĆINA VODE OTIČE KA SEVERU" Čaušić: Dunav će da raste, ali nema razloga za brigu

Tanjug

17. 09. 2024. u 09:16

NAČELNIK Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Luka Čaušić izjavio je danas da će taj sektor pratiti vodostaj Dunava, ali da većina vode koja je pala u obliku kiše širom Evrope neće doći ka Srbiji, već ide ka severu.

ВЕЋИНА ВОДЕ ОТИЧЕ КА СЕВЕРУ Чаушић: Дунав ће да расте, али нема разлога за бригу

Dunav Smederevo

Čaušić je za RTS rekao da većina vode otiče iz Slovačke, Poljske i Rumunije ka severu i da ne ide ka Srbiji.

Podsetio je da je premijer Srbije Miloš Vučević u ponedeljak najavio da će pik ovog talasa u Srbiji biti između 24. i 26. septembra, ali da će vodostaj biti oko redovne granice i ne predviđa se dostizanje granice vanredne odbrane od poplava.

Čaušić je rekao da će Dunav da raste, ali da je Sektor za vanredne situacije na oprezu i da građani nemaju razloga za brigu.

On je istakao da je dobro da je Republički štab za vanredne situacije doneo na sednici u ponedeljak zaključke kojima se ministarstva, posebne organizacije i institucije obavezuju da prate stanje i da sagledaju svoje i materijalne i ljudske kapacitete u slučaju da zatreba reakcija.

- Pripadnici Sektora za vanredne situacije postupili su po tom nalogu, obišli neka mesta koja potencijalno mogu da budu ugrožena - rekao je Čaušić i podsetio da je premijer upozorio da bi izazovnija situacija mogla biti kod Šapca na Savi.

On je naveo da je prošao talas kiše koji je prethodnih dana bio u Srbiji, a da Sektor za vanredne situacije MUP-a nije imao intervencija niti ozbiljnih problema.

- Mi smo imali neverovatno sušnu sezonu, bilo je 9.000 požara na otvorenom više nego prethodne godine. Bile su na granici da presuše neke reke. Za sada zaista ne postoji opasnost od izlivanja, ali pomno pratimo stanje na Dunavu - istakao je Čaušić.

BONUS VIDEO: POPLAVE U MILANU: Pogledajte kako izgledaju ulice posle obilnih padavina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO PREVARANT ILI PSIHO Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO "PREVARANT" ILI "PSIHO" Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RAJAN Vesli Raut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Vol strit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rautom u Kijevu 2022. godine.

17. 09. 2024. u 09:50

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

SKANDALOZNO! VLADIKA GRIGORIJE SE PERFIDNO PRIBLIŽAVA KATOLICIZMU: Nakon služenja mise poziva da žene budu sveštenici