PREDAT DOSIJE ZA EKSPO U PARIZU: Ambasadorka Ana Hrustanović završila proceduru oko domaćinstva Beograda u Međunarodnom birou za izložbe

Ambasadorka Srbije u Parizu Ana Hrustanović predala je generalnom sekretaru Međunarodnog biroa za izložbe u Parizu Dimitriju Kerkencesu Dosije za priznanje EKSPO 2027. godine.

ПРЕДАТ ДОСИЈЕ ЗА ЕКСПО У ПАРИЗУ: Амбасадорка Ана Хрустановић завршила процедуру око домаћинства Београда у Међународном бироу за изложбе

Foto: Privatna arhiva

Ovim činom Srbija je i formalno završila kandidaturu za domaćina Specijalizovane međunarodne izložbe. Dosije je prethodno početkom septembra svečano u Beogradu Kerkencesu predao prvi potpredsednik Vlade Siniša Mali. Sada je obavaljen i neophodni poslednji proceduralni korak u sedištu Međunarodnog biroa. Dokument predstavlja ključni korak u procesu priprema za ovu prestižnu manifestaciju.

- Imala sam čast da kao ambasador zvanično uručim dosije priznanja za Ekspo 2027 Beograd generalnom sekretaru  BIE. Nakon izlaganja prvog potpredsednika Vlade i ministra finansija Siniše Malog u Beogradu 5. septembra, ovaj čin predstavlja ključni korak napred u kandidaturi Srbije kao domaćina ovog globalnog događaja – istakla je Hrustanovićeva.

Dosije za priznanje sadrži sve neophodne niformacije o pravnim, finansijskim, organizacionim i drugim aspektima izložbe, kao i detalje o učešću zemalja iz celog sveta. Ima osam poglavlja u kojima su objašnjeni planovi za organizaciju izložbe u Beogradu.

- Održali smo produktivan sastanak sa ambasadorkom Srbije Anom Hrustanović koja je danas predala dosije za priznanje izložbe EKSPO 2027. u Beogradu. Radujemo se prilici koju će ova specijalizovana izložba pružiti celom regionu – izjavio je juče generalni sekretar Međunarodnog biroa za izložbe Dimitri Kerkences.

U junu prošle godine, generalna skupština Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) u Parizu najviše glasova dala je projekatu Srbije "Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve" kojim je Beograd dobio domaćinstvo Specijalizovane svetske izložbe EKSPO 2027. godine.  

Foto: Privatna arhiva

Kerkences i Hrustanovićeva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio