AKO URADIMO SAMO OVO OČISTIĆEMO UM I SRCE: Svetogorski monah otkriva tajnu spasenja u savremenom svetu

Novosti online

17. 09. 2024. u 22:03

SVETI Pajsije Svetogorac je jedan od najznačajnijih i najuvaženijih svetogorskih staraca 20. veka i pravoslavnih monaha, poznat je po savetima koje je delio onima koji su dolazili da slušaju njegove mudre pouke, a koje su danas, zahvaljujući razvoju tehnoologije dostupne širom sveta svakom ko želi da promeni život na bolje.

АКО УРАДИМО САМО ОВО ОЧИСТИЋЕМО УМ И СРЦЕ: Светогорски монах открива тајну спасења у савременом свету

Foto: Jutjub printskrin/Duhovnik Biblioteka

Posebni su poznate njegove besede o pozitvinim mislima koje u potpunosti mogu čoveka izvesti na pravi put i pretvoriti ga u čoveka dobrih navika.

-Kako bi se očistili um i srce, čovek ne treba da prima zle pomisli koje mu nameće pokvarenjak, niti on sam treba da pomišlja zlo. Treba da nastoji da uvek ima dobru pomisao, da se lako ne sablažnjava i da sa blagošću i ljubavlju gleda na grehe drugih. Kada se umnože dobre pomisli, čovek se u duši osvećuje, ophodi se pobožno, postaje mirniji i život mu postaje raj - glasi jedna od pouka Svtog Pasjija Svetogorca.

Ovaj sveti čovek, poslednje dane zemnog života proveo je u manastiru Svetog Jovana Bogoslova, u Surotiju kod Soluna, gde je i umro 12. jula 1994. godine.

Njegove misli i pogled na svet, predstavljaju jedan od najboljih načina borbe sa svakodnevnim izazovima. 

BONUS VIDEO: ATOS, PLANINSKI MASIV NA ISTOIMENOM POLUOSTRVU, ODVAJKADA JE SMATRAN SVETOM PLANINOM

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HVALA TI NOVAČE, ŠTO SI VEROVAO U JEDNOG MALOG: Krajinović se oprostio od tenisa, ovo je poručio Noletu, Troickom i kumu iz reprezentacije