"OVO JE ZA NAS JEDNO VELIKO TRŽIŠTE": Ministar Memić doputovao prvim letom Er Srbije u Guangdžou

Novosti online

30. 09. 2024. u 17:15

MINISTAR turizma i omladine Husein Memić, koji je kao deo delegacije doputovao prvim letom Er Srbije u Guangdžou, izjavio je danas da do kraja godine očekuje između 145.000 i 155.000 kineskih turista, a da se uspostavljenjem novog leta do juga Kine očekuje dodatni rast turističkog prometa sa tom državom.

ОВО ЈЕ ЗА НАС ЈЕДНО ВЕЛИКО ТРЖИШТЕ: Министар Мемић допутовао првим летом Ер Србије у Гуангџоу

Foto: Printskrin Jutjub/RTV Novi Pazar

Memić je u izjavi novinarima u Guangdžou rekao da je pre samo 10 godina u Srbiju dolazilo 5.000 do 10.000 kineskih turista.

- Ovo je za nas jedno veliko tržište, Guangdžou ima oko 18 miliona stanovnika. Ovo je prodor na jedno dodatno tržište kada je u pitanju Kina. Do 2019. godine kineski turisti su u Srbiji bili prvi po broju dolazaka i noćenja, došlo je do korone, ali ono što je interesantno da je pre nešto više od godinu i po dana Vlada Kine za kineske turiste dala preporuku za grupna putovanja u Srbiji. To je jako važno - rekao je Memić.

Memić je kazao da se sa novouspostavljenim letom do Guangdžoua, 2025. i 2026. godina kineski turisti vrate na prvo mesto koje su zauzimali do 2019. godine.
Memić je ocenio da su odnosi dve zemlje u poslednjih pet godina zahvaljujući dobrim odnosima predsednika Aleksandra Vučića i Si Đinpinga na svim poljima mnogo bolji i istorijski.

- Ovo (let) je bitno i zbog naših veza i cele geopolitičke situacije i može da bude dodatni impuls, ne samo nama nego i celom regionu. Svi se bore za kineske turiste. Imam dosta prijatelja iz Severne Makedonije, BiH, svi žele da budu na ovoj ruti - rekao je Memić.

Memić je podsetio da je Guangdžou turistički centar ne samo Kine već i celog sveta. 

- Turizam služi da u svim granama privrede pravi dobre rezultate. Ovo je jedan odlična impuls, Guangdžou je tržište od 18 miliona ljudi I siguran sam da će ovo biti istorijska prekretnica kada su u pitanju odnosi sa Kinom - zaključio je Memić.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Samo u Laser Medu