TOKOM NOĆI POGORŠANJE VREMENA: Vikend u znaku padavina, a evo kada možemo očekivati razvedravanje

Novosti online

03. 10. 2024. u 21:09

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) oglasio se večeras upozorenjem za pogoršanje vremena koje nas čeka u večernjim časovima, sa širenjem na dane vikenda.

ТОКОМ НОЋИ ПОГОРШАЊЕ ВРЕМЕНА: Викенд у знаку падавина, а ево када можемо очекивати разведравање

Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

- U toku večeri umereno do potpuno oblačno, na jugoistoku Srbije uglavnom suvo, u ostalim krajevima ponegde kiša slabog, ređe umerenog intenziteta. U toku noći očekuje se širenje padavinske zone na celu zemlju i pojačanje intenziteta kiše i pljuskova. Duvaće slab i umeren, na planinama i u košavskom području povremeno jak južni i jugoistočni vetar, koji će u Vojvodini (osim južnog Banata) biti u skretanju na severni i severoistočni - navodi se u RHMZ najavi.

Kako je već najavljeno, kiša, koja je danas padala, intenziviraće se tokom noći na zapadu i severu zemlje (od 10 do 30 mm), a sutra i na jugu i jugoistoku (od 20 do 40 mm).

Do kraja sedmice povremeno kiša i pljuskovi, u Banatu sutra olujna košava

U petak umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Ujutro i pre podne će duvati umeren i jak, u planinskim predelima i košavskom području ponegde i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će posle podne i uveče biti u skretanju na zapadni i severozapadni i u postepenom slabljenju do kraja dana. Najniža temperatura od 12 do 19, a najviša od 16 stepeni na severozapadu do 27 na jugoistoku Srbije.

Za vikend i dalje povremeno kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, koji će biti češći na jugozapadu, jugu i istoku zemlje, ali se obilne padavine ne očekuju.

Početkom naredne sedmice, u ponedeljak i utorak pretežno sunčano uz manji porast dnevnih temperatura, a u sredu novo prolazno naoblačenje s kišom.

Biometeorološka prognoza

Nepovoljna biometeorološka situacija može usloviti pojačanje tegoba kod većine hronično obolelih. Poseban oprez se savetuje kardio-vaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Reumatski bolovi, pospanost i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se povećana koncentracija svih učesnika u saobraćaju, preneo je Informer.

BONUS VIDEO: BRAK SRBINA I KINESKINjE: Najinteresantniji običaj slava/ Nekoliko minuta sa Ičen i Nemanjom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NA TO SAM NAJPONOSNIJI: Andrija Milošević o kultnoj seriji zbog koje ga publika obožava (VIDEO)