MNOGI SE PITAJU GDE SE PALE SVEĆE ZA MRTVE, A GDE ZA ŽIVE: Sveštenik Predrag Popović dao odgovor na ovo pitanje, evo šta je pravilno (VIDEO)

Novosti online

09. 10. 2024. u 22:54

MMNOGE vernike, čoveka uopšte, misli o smrti dovode u veliku zapitanost, a sklopu nje se mnoge radnje u vezi sa pokojnicima preispituju, a paljenje sveća je samo jedna od njih, gde se smeštaju sveće za mrtve - "gore" ili "dole" - često je pitanje među vernicima.

МНОГИ СЕ ПИТАЈУ ГДЕ СЕ ПАЛЕ СВЕЋЕ ЗА МРТВЕ, А ГДЕ ЗА ЖИВЕ: Свештеник Предраг Поповић дао одговор на ово питање, ево шта је правилно (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Dok anđeli spavaju

Time kao da je lakše odrediti granicu između života i smrti, ograničiti svetove, onaj u kom živimo i onaj kog se, nepoznatog, plašimo. A šta je zaista pravilno? Odgovor na ovo pitanje dao je sveštenik Predrag Popović.

- Treba da poštujemo naše upokojene. I da poštujemo našu veru. Naša vera nije vera mrtvih. Velika je zabluda prevashodno da krenemo od toga što se sveće pale dole za mrtve a gore za žive. To je naša predstava vere koja se svodi na dualističku veru - izričit je sveštenik Popović.

On je dodao da je naša vera vera vaskrsenja i da se pozdravljamo sa "Hristos vaskrse" i kada izjavljujemo saučešće.

Sveštenik je rekao i da se na groblje iznose hleb i vino, a pre toga se okadi grob pokojnika.

(Kurir)

BONUS VIDEO: PRIČEŠĆE NAKON BOŽIĆNE LITURGIJE U HRAMU SVETOG SAVE

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LJUBAVNA PRIČA EMIRA KUSTURICE: Maja mu je srce zarobila