KON: Pred vikend na ulicama Beograda bilo 10.000 zaraženih virusom - danas će biti najteži dan

Novosti online

02. 11. 2020. u 14:01

EPIDEMIOLOG Predrag Kon izjavio je danas da je pred vikend na ulicama u Beogradu bilo gotovo 10.000 zaraženih korona virusom.

КОН: Пред викенд на улицама Београда било 10.000 заражених вирусом - данас ће бити најтежи дан

Foto: Tanjug

- Treba reći da je Beograd imao 980 pozitivnih u jednom danu, danas će biti niži brojevi. Ako smo u subotu imali za petak 980, ja sam za Beograd rekao da može da dođe do 2.000. Pred vikend je praktično bilo 10.000 zaraznih na ulici i u takvoj situaciji je bolje ostati kod kuće - rekao je Kon za tv Prva.

Prema njegovim rečima, trenutno nema pravnog okvira za donošenje vanrednih mera, ali treba kontrolisati i izolaciju i kućni karantin.

- Od marta pričam da je to bilo moguće u vanrednom stanju i da je ono bilo značajno, jer nam je omogućilo efikasno delovanje - rekao je Kon.

On je kao netačno i groteskno ocenio to što neko smatra da je Krizni štab odgovoran za sve veći broj zaraženih, kao i da Krizni štab nosi odgovornost jer nije uspeo da ubedi građane da poštuju mere.

- Nismo bili sposobni i niko nas nije slušao - rekao je Kon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!