DOKTOR STEVANOVIĆ APELUJE: "Poštujmo mere - disciplina popušta, sve više pacijenata sa težom kliničkom slikom!"

Novosti onlajn

12. 02. 2021. u 11:07

MINISTAR zdravlja Zlatibor Lončar održao je sastanak sa direktorima kovid bolnica, nakon čega se javnosti obratio direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović.

ДОКТОР СТЕВАНОВИЋ АПЕЛУЈЕ: Поштујмо мере - дисциплина попушта, све више пацијената са тежом клиничком сликом!

Foto: Printscreen

- Vrlo smo zabrinuti za dalji razvoj situacije, imali smo trend opadanja broja obolelih. Opada broj ljudi koji su na bolničkom lečenju. Tako da se u unutrašnjosti neke bolnice vraćaju u nekovid sistem. U Beogradu je KBC Zvezdara vraćena u nekovid sistem i KBC Bežanijska kosa se za to priprema.

- Broj obolelih raste poslednjih dana, raste potreba za hospitalnim tretmanom i posebno zabrinjava što su pacijenti sa težim kliničkim slikama - rekao je Stevanović.

Jedan broj inficiranih ima jasne konekcije sa slobodnim aktivnostima, poput skijanja, kafića, na sportskim manifestacijama kao učesnici, kazao je Stevanović i dodao je da je jasno da disciplina popušta.

- Znam da je građanima dosta i da kovid traje godinu dana, ali tako je i onima koji brinu o pacijentima - rekao je direktor.

Situacija je na prelomu

Stevanović moli građane da shvate da prva doza vakcine ne garantuje zaštitu.

- Imamo pacijente koji su se zarazili između doza - kazao je doktor.

- Molim vas i apelujem da se maksimalno pred praznike pridržavate mera. Dajmo vremena vakcinaciji da se svi zaštitimo i vratimo normalnom životu - rekao je Stevanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PA, NEĆE RUSI DA SEDE SKRŠTENIH RUKU! Reprezentativac Albanije koji je prostački vređao Srbiju saznao šta ga čeka kad se vrati u ruski klub