STIŽE DODATNA POMOĆ DRŽAVE ZA POLJOPRIVREDNIKE: Šta je sve omogućeno rebalansom budžeta - Vlada usvojila uredbe

Tanjug

12. 09. 2023. u 14:10

VLADA Srbije usvojila je na današnjoj sednici više izmenjenih uredaba iz oblasti poljoprivrede, koje su usklađene sa rebalansom budžeta za 2023. godinu, a usvajanjem tih izmena omogućen je nastavak isplate davanja po hektaru, premija za mleko i podsticaja za kvalitetna priplodna grla.

СТИЖЕ ДОДАТНА ПОМОЋ ДРЖАВЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ: Шта је све омогућено ребалансом буџета - Влада усвојила уредбе

Foto Tanjug

Takođe, usvajanjem tih izmena omogućen je nastavak isplate sredstava po svim javnim pozivima koji su raspisani tokom ove godine, kao i mere podrške konditorima, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Navodi se da je obezbeđeno i 1,6 milijardi dinara za sanaciju rečnih vodotokova nakon poplava. 

Na sednici vlade usvojene su i izmenjene uredbe o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2023. godini i finansijskom davanju poljoprivrednim gazdinstvima za poljoprivrednu proizvodnju biljnih kultura u 2023. godini.

Takođe i o vanrednoj interventnoj meri podrške proizvođačima konditorskih proizvoda za otkup mleka u prahu, o vanrednoj interventnoj meri podrške pravnim licima i preduzetnicima koji skladište malinu i višnju roda 2022. godine, kao i o utvrđivanju programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima suncokreta roda 2022. godine.

Budžet Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za 2023. godinu nakon rebalansa, uvećan je za iznos od 34,7 milijardi dinara i iznosi 114,4 milijarde dinara. 

Iznos ukupnih subvencija u poljoprivredi sa svim izvorima finansiranja je 100,9 milijardi dinara, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: 

MALI - Uprkos protivljenju opozicije, izborili smo se za veće plate i penzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024