MINISTARSTVO POTVRDILO: Podsticaje za razvoj ruralne infrastrukture dobiće 14 jedinica lokalne samouprave, objavljena i bodovna lista

Novosti online

14. 12. 2023. u 15:53

NA sajtu Uprave za agrarna plaćanja danas je objavljena Bodovna lista podnetih zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj ruralne javne infrastrukture u 2023. godini, a na osnovu nje će 14 jedinica lokalne samouprave ostvariti pravo na tu vrstu državne subvencije.

МИНИСТАРСТВО ПОТВРДИЛО: Подстицаје за развој руралне инфраструктуре добиће 14 јединица локалне самоуправе, објављена и бодовна листа

FOTO: Arhiva novosti

Podsticaji obuhvataju podršku investicijama u izgradnju i opremanje objekata:

1) za snabdevanje vodom;

2) putne infrastrukture.

3) za skladištenje i preradu poljoprivrednih proizvoda

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari po javnom pozivu je 100.000.000 dinara.

Podsticaji se utvrđuju u procentualnom iznosu 100% od vrednosti prihvatljive investicije u skladu sa zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju i posebnim propisom kojim se uređuje raspodela podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Ukupna vrednost projekata vodosnabdevanja iznosi 317,68 miliona dinara, a sredstva će dobiti sledeće opštine i gradovi: Priboj, Svrljig, Bela Crkva, Čačak, Loznica, Topola, Kula, Beočin, Mali Iđoš, Boljevac, Kladovo, Čajetina, Inđija i Senta.

Projekti koji će biti realizovani zahvaljujući podsticajima  za investicije za unapređenje i razvoj ruralne javne infrastrukture, rešiće pitanje vodosnabdevanja za više od 20.000 stanovnika tih lokalnih samouprava.

Bodovnu listu podnetih zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj ruralne javne infrastrukture u 2023. godini možete pogledati na sledećem linku (https://uap.gov.rs/wp-content/uploads/2023/11/CCF_000062_merged-1-1.pdf).

BONUS VIDEO: SRBIJA DOBILA NOVI IZVOR GASA: Ministarka Đedović na otvaranju interkonektora sa Bugarskom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)