PONOVO PUNOM PAROM RADI NOVOSADSKI SAJAM : Ruku pod ruku sa Pokrajinskim sekretarijatom pripremaju se sajmovi turizma i preduzetništva

Novosti online

08. 02. 2022. u 14:27

DOČEKALI smo da možemo da se okupljamo na najboljem mestu – na Novosadskom sajmu. Insistiramo da sarađujemo sa najboljima, a Novosadski sajam to jeste, ono najbolje iz Vojvodine.

ПОНОВО ПУНОМ ПАРОМ РАДИ НОВОСАДСКИ САЈАМ : Руку под руку са Покрајинским секретаријатом припремају се сајмови туризма и предузетништва

Foto: Printskrin

 Želimo da u saradnji sa najboljima budemo još bolji, rekao je pokrajinski sekretar dr Nenad Ivanišević, pri jučerašnjem potpisivanju Protokola o saradnji Sajma i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Generalni direktor Novosadskog sajma mr Slobodan Cvetković i Ivanišević su se usaglasili o ključnim tačkama na kojima se zasniva uspešna saradnja ove dve institucije, a posebno u pružanju informacija privrednicima i preduzetnicima o priredbama i sajamskim manifestacijama iz oblasti privrede i turizma, radu na obostranoj promociji aktivnosti I organizaciji zajedničkih događaja.

Potpisivanjem Protokola, Sekretarijat i Sajam kreću u susret zajedničkim događajima, poput Sajma preduzetništva, koji će biti održan u prostoru Novosadskog sajma 24. i 25. marta, kao i Sajma turizma, koji u ovoj godini dobija zaseban termin, te će biti održan od 17. do 19. novembra.

– Današnje potpisivanje je formalizacija naših dosadašnjih odnosa i prethodne saradnje. Na našoj platformi ExpoOnline.rs u saradnji sa Sekretarijatom organizovali smo Sajam preduzetništva prošle godine. To predstavlja dobar primer, jer smo preduzetnicima u izazovnim vremenima pomogli da ostvare komunikaciju sa tržištem. Ove godine isti Sajam pravimo u okviru prostora na Novosadskom sajmu, rekao je direktor Cvetković, dodavši da je pored pomenute bilo i drugih manifestacija u kojima je učestvovao Sekretarijat za privredu kao i da su brojni korisnici sredstava Sekretarijata svoje aktivnosti realizovali na Sajmu koji ima najbolju infrastrukturu u oblasti sajamske industrije.

Ulaskom u ovu godinu, Novosadski sajam stupio je u period priprema za 2023. godinu u kojoj će biti obeleženo stogodisnjica Sajma i devedeset godina Poljoprivrednog sajma.

Ova godina na sajmu počinje priredbama posvećenim pisanoj reči, kulturi, umetnosti i obrazovanju. Sajam knjiga i Izložba umetnosti „Art Ekspo“ će biti priređeni od 3. do 10. marta, dok će Sajam obrazovanja „Putokazi“ trajati dva dana – 9. i 10. marta. Posetioce očekuju nova izdanja, sajamski popusti, brojni atraktivni programi, druženja sa piscima, tematske izložbe, promocija više od 500 obrazovnih profila iz zemlje i inostranstva.

Ulaz na ove priredbe neće biti naplaćivan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili