VUČEVIĆ PONOSAN NA SRPSKU ATINU: Novi Sad je "multi-kulti" centar regiona (FOTO)

Novosti online

08. 02. 2022. u 12:57

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević danas je istakao da je ponosan što je Srpska Atina prepoznata kao "multi-kulti" centar regiona.

ВУЧЕВИЋ ПОНОСАН НА СРПСКУ АТИНУ: Нови Сад је мулти-култи центар региона (ФОТО)

N.Karlić

- Ponosan sam što je naš Novi Sad prepoznat kao "multi-kulti" centar regiona i kao grad koji pokazuje da su različitost i posebnost prednosti i da je zajednički život raznih nacija bez ijednog incidenta ne samo moguć, već da predstavlja pobedu svih nas koji u ovom divnom gradu živimo - napisao je Vučević na Instagramu.

On navodi da se upravo iz tih razloga finansira kompletna rekonstrukcija Mađarskog kulturnog centra "Petefi Šandor" sa oko 63 miliona dinara, i da će taj objekat postati reprezentativno mesto i centar kulturnog života naših mađarskih komšija.

- Odnosi Srba i Mađara su duboko ukorenjeni u istoriji i zajedničkoj tradiciji, prožeti su zajedničkim težnjama za boljim sutra, a upravo Novi Sad i njegovi sugrađani služe kao najbolji primer i dokaz šta sve možemo da učinimo zajedno - napisao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na svom Instagram profilu.

BONUS VIDEO: OVO JE VEĆ POSTALA TRADICIJA U NOVOM SADU - Festival svetla u Limanskom parku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)