ŽIVELI – POTPISANI PRVI UGOVORI: Uspešan nastup proizvođača vina i rakije na Sajmu u Dizeldorfu

V. N.

27. 05. 2022. u 17:07

SRPSKI proizvođači vina i rakije učestvovali su na Međunarodnom sajmu vina i alkoholnog pića ProWein u Dizeldorfu u Nemačkoj, i sklopili prve ugovore čija vrednost premašuje 400 hiljada evra.

ЖИВЕЛИ – ПОТПИСАНИ ПРВИ УГОВОРИ: Успешан наступ произвођача вина и ракије на Сајму у Дизелдорфу

Foto: PKS

U organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije, nakon dve godine pauze ove sajamske manifestacije zbog pandemije virusa korona, na nacionalnom štandu predstavilo se 14 izlagača iz naše zemlje, osam vinarija i šest destilerija.

- Na sajmu su potpisana četiri ugovora, odnosno, predugovora, a približna vrednost očekivanih izvoznih poslova iznosi 420.000 evra. Učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi direktno će doprineti kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu - ističu u Privrednoj komori Srbije.

Na sajmu su se predstavili „Vinarija Trivanović“, „Vinarija Aleksić“, „Doja/Tody”, „Vinarija Virtus”, „Rubin”, „Temet“, „Vinarija Čoka Plus“, „PP Erdevik“, kao i „Promont grupa“, „RB Global“, „Jelički dukat“, „Akov“, Simex Original i „Veljko i sinovi 1994“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri