PROTIV KRAĐE LEKOVA UZ POMOĆ AI: Međunarodna konferencija MEDI-THEFT u Privrednoj Komori Srbije

V. N.

25. 02. 2023. u 09:05

MEĐUNARODNA konferencija posvećena promovisanju „MEDI-THEFT“ projekta, javno-privatnog partnerstva koje sufinansira EU za stvaranje platforme zasnovane na veštačkoj inteligenciji (AI) za borbu protiv nezakonite trgovine lekovima, biće organizovana u Privrednoj komori Srbije 23. maja ove godine.

ПРОТИВ КРАЂЕ ЛЕКОВА УЗ ПОМОЋ AI: Међународна конференција MEDI-THEFT у Привредној Комори Србије

Foto Shutterstock

Platforma zasnovana na veštačkoj inteligenciji će omogućiti prikupljanje, razmenu i analiziranje  informacija vezanih za krađu lekova u cilju prevencije krađe lekova, zatim, izradu i slanje ranih upozorenja i „alerta“ kako bi se sprečilo da ukradeni lekovi i medicinska sredstva ponovo uđu na legalno tržište, kao i podršku i unapređenje međunarodne istrage u vezi sa krađom lekova.

Konferenciju organizuje u okviru Projekta Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije sa Italijanskom agencijom za lekove, Institutom za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore i konzorcijumom partnera iz EU u Beogradu, u saradnji sa PKS.

Cilj Projekta je da se suprotstavi krađi lekova i njihovom ponovnom prodajom podsticanjem efikasnih istraga, strateških analiza i prekogranične saradnje između javnih i privatnih zainteresovanih strana kroz razvoj platforme zasnovane na obaveštajnim podacima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)