STIŽE NOVA NOVČANA POMOĆ DRŽAVE: Evo kako i pod kojim uslovima do vaučera od 5.000 dinara

Novosti online

01. 07. 2021. u 18:44

VLADA Srbije odobrila je na današnjoj sednici 150 miliona dinara za dodatnih 30.000 turističkih vaučera za odmor u Srbiji.

СТИЖЕ НОВА НОВЧАНА ПОМОЋ ДРЖАВЕ: Ево како и под којим условима до ваучера од 5.000 динара

Foto: "Novosti"

 Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić kaže da će ta odluka značajno doprineti povećanju turističkog prometa, a time i ekonomskog rasta.

Matić navodi da je veliko interesovanje građana za turističke vaučere i podseća da je ove godine nakon prvobitno planiranih 100.000 vaučera u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara, rebalansom budžeta odobreno još 100 miliona za 20.000 vaučera, stoji u saopštenju.

Za korišćenje turističkih vaučera građanima je na raspolaganju više od 2.000 ugostiteljskih objekata u Srbiji, a najtraženije destinacije do sada su bile Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka banja, Sijarinska banja, Ribarska banja, Gornja Trepča, Divčibare, Kopaonik, Banja Vrujci i Banja Koviljača.

Kako do vaučera?

Svi koji žele da odu na odmor u Srbiji sa popustom od 5.000 dinara mogu da se prijave na šalteru najbliže Pošte.

Pravo na dobijanje vaučera imaju, kao i do sada, penzioneri, nezaposlena lica, korisnici prava na tuđu negu i pomoć, zaposleni čija primanja ne prelaze iznos od 60.000 dinara, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima nižim od 60.000 dinara kao i nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Pravo na vaučer, korisnik može ostvariti samo po jednom od navedenih osnova u ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta u trajanju od najmanje pet noćenja.

Građani koji imaju pravo na korišćenje vaučera, u obavezi su da na šalterima "Pošta Srbije" podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana.

Vaučer će moći da se koristi isključivo u ugostiteljskom objektu u kom je izvršena rezervacija smeštaja, jer će ime ugostiteljskog objekta biti odštampano na samom vaučeru.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor