REKORDNO INTERESOVANJE ZA POMOĆ DRŽAVE OD 100 EVRA: Ministar Siniša Mali saopštio najnovije informacije

Novosti online

15. 01. 2022. u 11:13

MINISTAR finansija Siniša Mali je u Jutranjem programu istakao da se za prvih 10 sati prijavilo 147.000 mladih za pomoć od 100 evra.

РЕКОРДНО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ПОМОЋ ДРЖАВЕ ОД 100 ЕВРА: Министар Синиша Мали саопштио најновије информације

Foto: Instagram

Prema njegovim rečima, ova mera pokazuje snagu države i javnih finansija. 

- Znak je za naše mlade da mogu da se oslone na državu - rekao je Mali, a onda još jednom pokazao kako funkcioniše sistem prijave za pomoć od 100 evra od države.

Za građane starosti od 16 do 29 godina za dobijanje državne pomoći u iznosu od 100 evra počela je prijava od ponoći.

Podsetio je da su, kada je počela pandemija korona virusa, svi punoletni građani dobili po 100 evra, nakon čega je bila akcija 30+30+20 evra, zatim pomoć penzionerima, nezaposlenima, građanima na KiM, onima koji su dobili vakcinu do maja, medicinarima...

- U doba globalne ekonomske krize država Srbija pokazuje svoju snagu - rekao je ministar Mali.

Podsetio je da je juče isplaćena pomoć zdravstvenim radnicima, a da će u februaru biti isplaćeno po 20.000 dinara za penzionere.

Ministar Mali je još jednom pozvao građane da izađu na sutrašnji na referendum, kako bi bila unapređena vladavina prava.

- Izlazimo sutra, izlazimo zajedno da zaokružimo da - rekao je Mali.

Kako se prijaviti za 100 evra?

Ministar finansija Siniša Mali je juče objasnio kako izgleda prijava za novčanu pomoć od 100 evra. Mladi se za novčanu pomoć mogu prijaviti na portalu Uprave za trezor, na liku za prijavu za 100 evra: idp.trezor.gov.rs, od 15. do 30. januara.

- Proces prijave je jednostavan. Neophodno je ukucati jedinstveni matični broj i broj lične karte i izabrati banku u koju želite da se novac uplati. Ako ne postoji račun u banci, samo je potrebno izabrati željenu banku, u kojoj će biti otvoren namenski račun na koji će država uplatiti 100 evra. Posle toga, novac može da se podigne sa ličnom kartom. Za nas je to veoma važna mera, jer želimo da pokažemo da podržavamo mlade, one na kojima naša zemlja ostaje. Ovim pokazujemo koliko su važni i ispunjavamo još jedno obećanje - rekao je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BODRUM JE JEDNO OD OMILJENIH LETOVALIŠTA U TURSKOJ: Diamond of Bodrum je divan hotel u centru ovog divnog gradića