MALI I SIJARTO OBIŠLI BEOGRAD NA VODI: Ministar objavio fotografiju sa mađarskim kolegom (FOTO)

Novosti online

10. 06. 2022. u 13:42

NAKON potpisivanja sporazuma, ministar finansija Siniša Mali obišao je sa mađarskim ministrom spoljnih poslova i trgovine Peterom Sijartom "Beograd na vodi".

МАЛИ И СИЈАРТО ОБИШЛИ БЕОГРАД НА ВОДИ: Министар објавио фотографију са мађарским колегом (ФОТО)

Foto: Instagram

- Nakon uspešno obavljenog posla i potpisanih sporazuma, sa kolegom iz Mađarske, ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Peterom Sijartom u obilasku Beograda na vodi i Kule Beograd - objavio je Mali na svom Instagram profilu, uz fotografiju.

 


Ministar Mali izjavio je danas, nakon potpisivanja memoranduma i ugovora o skladištenju gasa u Mađarskoj, da će naša zemlja do oktobra uskladištiti 500 miliona kubika gasa u dva skladišta u Mađarskoj i da ćemo moći da povlačimo gas u periodu oktobar - mart.

Ministar Mali i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto potpisali su Memorandum o nastavku saradnje u oblasti energetike, a zatim su ugovor potpisali Srbijagas i mađarska kompanija "MVM CEEnergy Zr".

- Srbija će u dva skladišta u Mađarskoj do oktobra uskladištiti 500 miliona kubnih metara gasa, koji će nam potom biti na raspolaganju od 1. oktobra do 1. aprila naredne godine, rekao je Mali. Srbija će po ugovoru u oktobru moći da povlači tri miliona kubika gasa dnevno, zatim od novembra do februara po šest miliona kubika gasa dnevno, i u martu tri miliona kubika - precizirao je Mali.

To će biti sasvim dovoljno za potrebe građana i industrije u Srbiji - istakao je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NOVI KRUG IDEJA: Kompanija Mozzart pokreće treći ciklus startap programa Univerzum