MI SMO EKONOMSKI I TURISTIČKI CENTAR OVOG DELA EVROPE Mali: Srbija spremna da bude domaćin „EKSPO BEOGRAD 2027“

Novosti online

20. 06. 2022. u 15:33

MINISTAR finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je danas da je naša zemlja u potpunosti spremna da bude domaćin Međunarodne specijalizovane izložbe „EKSPO BEOGRAD 2027/EXPO BELGRADE 2027“, a što bi za Srbiju imalo ogroman politički, ekonomski, turistički, kulturni i sportski značaj.

МИ СМО ЕКОНОМСКИ И ТУРИСТИЧКИ ЦЕНТАР ОВОГ ДЕЛА ЕВРОПЕ Мали: Србија спремна да буде домаћин „ЕКСПО БЕОГРАД 2027“

Foto: Tanjug

Povodom današnjeg predstavljanja kandidature Beograda za organizaciju manifestacije „EKSPO BEOGRAD 2027“ u prostorijama Međunarodnog biroa za izložbe sa sedištem u Parizu, ministar Mali je rekao da takvi događaji pružaju odličnu šansu za jačanje međunarodne saradnje.

- Istovremeno, to je prilika za privlačenje investitora i za predstavljanje ekonomskih, turističkih, kulturnih, sportskih… potencijala država učesnica. Republika Srbija se nebrojeno puta pokazala kao odličan domaćin, i kao sposobna da organizuje velike, svetske, renomirane događaje, i tako će biti i ako budemo izabrani za domaćina Međunarodne specijalizovane izložbe 2027. godine - naveo je Siniša Mali.

Ministar finansija, koji je i predsednik Radne grupe za izradu i podnošenje kandidature za Međunarodnu specijalizovanu izložbu „EKSPO BEOGRAD 2027“, podsetio je i da je naš predlog da se izložba sa temom „Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve“ održi u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine.

Foto: Printskrin/ mali_sinisa

Siniša Mali je istakao i da je iskustvo koje je naša zemlja stekla na svetskoj izložbi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koja je završena 31. marta ove godine, od neprocenjivog značaja.

- Interesovanje za paviljon Republike Srbije na svetskoj izložbi u Dubaiju je bilo zaista veliko, i mi smo tu priliku iskoristili na najbolji mogući način, da predstavimo naše privredne i tehnološke potencijale, kreativne industrije, turističku ponudu, nauku, kulturu, umetnost, istoriju - naveo je ministar Mali.

Siniša Mali je naglasio da je kandidatura za „EKSPO BEOGRAD 2027” još jedan pokazatelj koliko se naša zemlja promenila i koliko je napredovala, što je prepoznato i priznato u celom svetu.

- Republika Srbija je ekonomski, kulturni, turistički, sportski centar ovog dela Evrope i organizacija manifestacije poput Specijalizovane izložbe bi to samo još jednom potvrdila - zaključio je ministar finansija. 

Inače, prethodni specijalizovani Ekspo je održan u Astani 2017. godine, a naredni je planiran za 2023. godinu u Buenos Ajresu.

BONUS VIDEO:

UZ PLjESKAVICU I NOVI FISKALNI RAČUN: Siniša Mali na Sajmu proverio kako se poštuju propisi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)