"KUPIĆEMO RUSKOG DIZELA KOLIKO GOD MOŽEMO": Jedna zemlja napravila jasan izbor - Moskva glavni dobavljač

Tanjug

12. 07. 2022. u 22:24

BRAZIL nastoji da kupi što više dizel goriva od Rusije, rekao je danas brazilski ministar spoljnih poslova Karlos Franka, ne dajući više detalja o transakcijama.

КУПИЋЕМО РУСКОГ ДИЗЕЛА КОЛИКО ГОД МОЖЕМО: Једна земља направила јасан избор - Москва главни добављач

Foto: Shutterstock/Vikipedija/Ilustracija

- Moramo se pobrinuti da imamo dovoljno dizela za brazilsku poljoprivredu i, naravno, za brazilske vozače - rekao je Franka tokom posete Ujedinjenim nacijama u Njujorku, prenosi Rojters.

On je dodao da zbog toga Brazil traži "pouzdane dobavljače dizela, a Rusija je jedan od njih", kao i da njegova zemlja traži da od Moskve kupi dizel goriva "koliko može".

Rojters ističe da nije odmah bilo jasno kako će Brazil kupiti ruski dizel a da se ne suoči sa sankcijama Zapada, nametnutim Moskvi zbog operacije u Ukrajini.

Na pitanje da li je došlo do bilo kakvih problema sa Zapadom oko plana kupovine dizela od Rusije, Franka je rekao da nije.

- Rusija je strateški partner Brazila u BRIKS-u - rekao je on, misleći na grupu koju čine Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika, blok koji se, kako navodi Rojters, vidi kao moćna alternativa Zapadu u nastajanju.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE - SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)