PRVI PUT U POSLEDNJE TRI NEDELJE: Rublja pala prema dolaru

Tanjug

10. 10. 2022. u 13:52

RUSKA rublja je oslabila danas na ranom trgovanju na Moskovskoj berzi.

ПРВИ ПУТ У ПОСЛЕДЊЕ ТРИ НЕДЕЉЕ: Рубља пала према долару

Foto Shutterstock

Naime, skliznula je na nivo od 62 rublje za dolar prvi put u poslednje skoro tri nedelje, pod pritiskom geopolitičkih rizika.

Geopolitički rizici i sankcije pogađaju rusko tržište kapitala poslednjih nedelja otkako je predsednik Vladimir Putin krenuo s aneksijom četiri ukrajinska regiona, nakon što je Moskva organizovala na tim teritorijama referendume, koje su Kijev i zapadne vlade proglasile nezakonitim i prinudnim, prenosi Rojters.

Kijev su rano jutros potresle detonacije nakon što je tokom vikenda u snažnoj eksploziji oštećen ključni most koji povezuje Rusiju i poluostrvo Krim, koje je 2014. godine pripojeno Rusiji.

Na trgovanju do 6.26 časova po srednjoevropskom vremenu, rublja je bila u padu za 1,1 odsto u odnosu na dolar na 61,72 rubalja, a prethodno je potonula na 62 rublje za dolar prvi put od 21. septembra.

Ruska valuta je takođe uzgubila 0,9 posto vrednosti prema evru i trgovala se po kursu od 60,42 rublje za evro, a oslabila je i prema kineskom juanu za 1,2 procenta na 8,60.

BONUS VIDEO:

UKRAJINA: Snimci posle raketnog napada na Kijev

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

SITUACIJA JE ŠOKANTNA, NISAM TO OČEKIVAO: Čuveni teniser zabrinut zbog Janika Sinera