EVROPA povećava kupovinu ruskog tečnog gasa da bi popunila deficit izazvan suštinskim ograničenjem količine tog energenta koja stiže cevovodima „Gasproma“. Rusija zauzima četvrto mesto po izvozu tečnog gasa u Evropu, a eksperti upozoravaju da bi kontinent mogao ponovo da padne u zamku davanjem Moskvi instrumenta za političku ucenu.

Komentari (4)

Slobodan

23.10.2022. 10:25

Nas domacin sa sela,ima narodnu umotvorine za svaku situaciju,pa i za ovu.Kazu pametni seljaci: Zaklali vola(citaj Evropa) za kilo mesa.Bas tako.

zoran

23.10.2022. 12:49

Pa to. je sasvim normalno da je Rusija izgradila mrezu cjevovoda i priblizno istu zapreminu pomocu brodova za prevoz tecnog. gasa, jer je sjevernim putem snabdjevala aziju, a kako vrijeme ide i promjene u klimi sjeverni put ce i bez ledolomaca biti slobodan cjele godine, ali je pitanje za koga, jer je taj put najkraci EU Azija.

Polaci

23.10.2022. 14:02

Poljaci su oduvek mrzeli Ruse i njihove analize gde se “analizira” bilo koji segment koji je povezan sa Rusijom može da da samo jedan rezultat kao i u ovom dlučaju. Dakle, bolje je da plaćaju 1O puta više Amerikancim i da slepo služe njima i da budu u podaničkoj zavisnosti od pokvarenih i gramzivih amerikanaca nego da žive normalno i bez ucena od Rusa. Dakle, glupa analiza koja samo pokazjje bedni položaj analitičara.