TRAŽE SANKCIJE ZA ABRAMOVIČA: Grupa parlamentaraca iz SAD i EU sastavila spisak od sedam osoba “viđenih” za kazne

Novosti online

12. 12. 2022. u 23:51

GRUPA parlamentaraca iz SAD i Evrope poslala je pisma američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu i šefu evropske diplomatije Žozepu Borelju koje je pozvala da uvedu sankcije protiv sedam lica koja su, prema njihovom mišljenju,umešana u specijalnu vojnu operaciju Rusije u Ukrajini.

ТРАЖЕ САНКЦИЈЕ ЗА АБРАМОВИЧА: Група парламентараца из САД и ЕУ саставила списак од седам особа “виђених” за казне

FOTO: EPA

-Pozivamo vas da uvedete sankcije za sledećih sedam lica umešanih u aktuelni genocidni rat Rusije u Ukrajini“, piše u pismu koje je potpisao kopredsedavajući Komisije za evropsku bezbednost i saradnju kongresmen Stiv Koen i drugi član ove komisije, Džon Vilson, koji je i objavio kopiju pisma na svom Tviteru.

Na spisku lica protiv kojih parlamentarci traže da se uvedu ograničenja nalaze se ruski biznismen Roman Abramovič, direktor „Nornikla“ Vladimir Potanjin, bivši poslanik Državne dume Magomed Gadžijev, blogerka Ksenija Sobčak, kompozitor Igor Krutoj, direktor „Rosatoma“Aleksej Lihačov, kao i ukrajinski političar Vadim Rabinovič, koji navodno ima bliske veze sa Viktorom Medvedčukom.

Osim američkih kongresmena, ovaj poziv potpisala su još četiri parlamentaraca iz Poljske, Litvanije, Estonije i Ukrajine.

„Takođe pozivamo na nastavak napora da se uvedu sankcije licima koja predstavljaju finansijski, vojni i novinarski sektor Rusije koji podržavaju i imaju koristi od specijalne operacije u Ukrajini“, naglašavaju autori pisma.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?