VESIĆ SA TRASPORTNOM ZAJEDNICOM: Intersiti voz koji će povezati Beograd, Zagereb, LJubljanu i Beč

Tanjug

20. 03. 2023. u 18:14

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić danas je, u razgovoru sa direktorom Transportne zajednice Matejom Zakonjšekom, izjavio da Srbija pridaje veliki značaj svim projektima koje radi u partnerstvu sa tom međunarodnom organizacijom i naglasio da je budućnost regiona u zajedničkom životu, povezivanju i saradnji.

ВЕСИЋ СА ТРАСПОРТНОМ ЗАЈЕДНИЦОМ: Интерсити воз који ће повезати Београд, Загереб, Љубљану и Беч

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Vesić je kao sadržajan i značajan ocenio sastanak sa prijateljima iz Transportne zajednice, međunarodne organizacije sa sedištem u Beogradu, čiji je posao, kako je dodao, da članicama omogući da se bolje povežu, integrišu, kako bi svi zajedno bolje živeli.

Teme razgovora bile su projekti koje će Srbija i Transportna zajednica zajednički raditi u budućnosti, a koji su "naslonjeni" na projekte koje će Srbija i druge zemlje članice raditi u partnerstvu sa EU, pre svega kada je reč o izgradnji novih pruga i saobraćajnom povezivanju gradova i zemalja.

Dodao je da će Samit koji će se u maju održati u Crnoj Gori biti prilika da se razmotre novi projekti.

-Razgovarali smo i o projektu Slovenije, Srbije, Hrvatske, Austrije i verovatno i Italije, o uveđenju intersiti voza koji bu povezao Beograd, Zagreb i Ljubljanu sa Bečom i severnom Italijom, naveo je Vesić.

Prema rečima ministra, tema razgovora bila je i kako, kada bude izgrađena brza pruga Beograd - Niš, uključiti i Severnu Makedoniju, Grčku i Tursku u regionalne infrastrukturne projekte.

Vesić je naglasio da je budućnost regiona u zajedničkom zivotu, u povezivanju i saradnji.

-Ako ne budemo bili povezani, ako ne budemo radili kao jedan region, ukoliko ne budemo zajednički nastupali u svetu, imaćemo mnogo manje šanse da preživimo i da bolje živimo. A obaveza svih nas je da omogućimo građanima više mogućnosti, da budu povezani, da privreda bude povezana, što znači bolji život za sve ljude, rekao je ministar Vesić.

Zakonjšek je rekao da je Transportna zajednica tu da dodatno pomogne povezivanje zapadnog Balkana sa Evropskom unijom, i da je zadovoljstvo bilo čuti od Vesića da su brojni infrastrukturni projekti prioret za Srbiju.

-Razgovarali smo o prioritetima Srbije u narednom periodu, i o zajedničkim projektima, kada je reč o infrastrukturi, rekao je Zakonjšek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)