KRIZA U AMERICI: Banke ostale bez gotovo 100 milijardi depozita

Novosti online

25. 03. 2023. u 21:48

NAJNOVIJI podaci pokazuju da su klijenti iz američkih banaka povukli gotovo 100 milijardi dolara depozita. Zbog novonastale situacije, ministarka finansija Dženet Jelen i predsednik Federalnih rezervi Džerom Pauel sazvali su u petak zatvoreni sastanak Veća za nadzor finansijske stabilnosti.

КРИЗА У АМЕРИЦИ: Банке остале без готово 100 милијарди депозита

Foto Shutterstock

 - Veće je raspravljalo o trenutnim uslovima u bankarskom sektoru i zaključilo da američki bankovni sistem ostaje zdrav i otporan - navedeno je saopštenju.

Veće je takođe raspravljalo o tekućim naporima agencija članica da prate finansijska kretanja.

Sastanak je održan nedugo nakon zatvaranja tržišta u petak, gotovo u isto vreme kad su novi podaci Fed-a pokazali da su klijenti banaka tokom protekle nedelje povukli 98,4 milijarde dolara s računa.

Podaci pokazuju da je najveći deo novca povučen iz malih banaka.

Povlačenja su smanjila ukupne depozite na nešto više od 17,5 biliona dolara i predstavljala su oko 0,6 odsto ukupnog iznosa. Depoziti su u stalnom padu tokom proteklih godinu dana. Prema poslednjim podacima FED-a, Pali su za 582,4 milijarde dolara od februara 2022. godine, prenose američki mediji.

(Sputnjik)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (2)

BRUKA! Evo šta je Nikola Jokić doživeo nakon što je sa Denverom ostao bez šampionske titule