PREPLAVIĆE NAS TURISTI: Anketa Privredne komore Srbije

S. B.

18. 05. 2023. u 16:45

PRIVREDNICI u Srbiji ostvarili su u prvom kvartalu ove godine stabilne poslovne performanse ali sporiju dinamiku rasta u poređenju sa istim periodom 2022. godine.

ПРЕПЛАВИЋЕ НАС ТУРИСТИ: Анкета Привредне коморе Србије

Foto P. Milošević

Najveći izazovi za kompanije i dalje su snabdevanje energentima i poremećaji na tržištu sirovina i repromaterijala, pokazala je najnovija anketa Privredne komore Srbije Poslovna aktivnost privrednih subjekata u Srbiji.

Skoro četvrtina ispitanika, 23 odsto, je ostvarila rast prometa u odnosu na prethodni kvartal, dok je više od trećine anketiranih održalo isti promet, što je oko 35 procenata. Smanjenje prometa u odnosu na četvrti kvartal 2022. godine zabeležilo je 41 odsto anketiranih.

Najveći optimizam pokazuju anketirani iz turizma jer 77 odsto ispitanika očekuje veći promet u drugom kvartalu 2023. godine. Značajnijem rastu prometa u istom periodu nadaju se i u sektorima građevinarstva, metalske i drvne industrije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove