"BANKROT NIJE OPCIJA": Bajden tvrdi - Ostvaren napredak u razgovorima o podizanju granice zaduženja

Srna

26. 05. 2023. u 16:56

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da je u razgovorima sa predsedavajućim Predstavničkog doma Kevinom Mekartijem o podizanju granice zaduženja ostvaren određeni napredak.

БАНКРОТ НИЈЕ ОПЦИЈА: Бајден тврди - Остварен напредак у разговорима о подизању границе задужења

Foto Tanjug/AP

- Izneo sam jasan stav da bankrot nije opcija. Amerikanci zaslužuju izvesnost oko pitanja poput socijalnih izdavanja - naglasio je Bajden, prenosi britanski Bi-Bi-Si.

Bajden je istakao da dve strane imaju različite vizije o tome kako srediti fiskalnu situaciju ali je napomenuo da su svi saglasni o tome da se ne sme dozvoliti bankrot.

Mekarti je ranije izjavio da su predstavnici demokrata i republikanaca radili do duboko u noć i da će nastaviti da rade jer još ima spornih pitanja.

Granicu zaduženja određuje Kongres i time se utvrđuje količina novca koju administracija može da pozajmi i to je pitanje oko kojeg demokrate i republikanci ne mogu da postignu saglasnost.

Ukoliko ne bude dogovora o podizanju granice, Ministarstvo finansija je upozorilo da Amerika možda neće imati dovoljno novca da isplati sva dugovanja, najranije do 1. juna.

BONUS VIDEO: OBUKA NA "TERMINATORIMA": Vežba mobilisanih rezervista i dobrovoljaca u Donjecku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo