TOJOTA ULAŽE JOŠ 2,1 MILIJARDU DOLARA: Povećava kapacitet fabrike akumulatora u SAD

Tanjug

31. 05. 2023. u 19:45

JAPANSKA kompanija Tojota uložiće dodatnih 2,1 milijardi dolara u fabriku akumulatora za električna i hibridna vozila, koja je već u izgradnji u blizini Grinsborora u Severnoj Karolini.

ТОЈОТА УЛАЖЕ ЈОШ 2,1 МИЛИЈАРДУ ДОЛАРА: Повећава капацитет фабрике акумулатора у САД

Foto Shutterstock

Akumulatori proizvedeni u toj fabrici biće isporučivani Tojotinom ogromnom kompleksu u Džordžtaunu u Kentakiju, gde će se proizvoditi prvo Tojotino električno vozilo u SAD, novi model SUV sa tri reda sedišta, prenosi AP.

-Tojota će svojim novim trorednim SUV-om ući u rastući tržišni segment, rekla je predsednica Tojote za SAD Suzan Elkington i dodala da će proizvodnja novog vozila odražavati "putovanje kompanije ka elektrifikovanoj budućnosti".

Tojota planira da zaposli 2.100 radnika u fabrici akumulatora u Severnoj Karolini, koja će početi proizvodnju 2025. godine.

Kompleks u Kentakiju sada zapošljava 9.500 ljudi koji proizvode Tojotine modele "Camri", "RAV4" hibridni SUV, kao i nekoliko različitih motora i druge komponente, a navodi se da će se preorijentisati na novi SUV model 2025.

Fabrika baterija u Severnoj Karolini imaće šest proizvodnih linija baterija, četiri za gasno-električna hibridna vozila i dve za potpuno električna vozila, saopštila je Tojota.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju