NOVI IZVRŠNI DIREKTOR BEOGRADSKE BERZE IVAN LEPOSAVIĆ: Iskusni međunarodni stručnjak za finansije i investicije

Novosti online

31. 08. 2023. u 12:10

ZA novog izvršnog direktora Beogradske berze Nadzorni odbor imenovao je Ivana Leposavića, iskusnog međunarodnog stručnjaka za finansije i investicije. Po dobijanju saglasnosti Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, dužnost izvršnog direktora Berze preuzima od 1. 9. 2023. godine.

НОВИ ИЗВРШНИ ДИРЕКТОР БЕОГРАДСКЕ БЕРЗЕ ИВАН ЛЕПОСАВИЋ: Искусни међународни стручњак за финансије и инвестиције

Washington DC, 2018, Dodela Predsednicke nagrade za izuzetnost Svetske Banke, na slici sa sadasnjom predsednicom MMF, a tadasnjom predednicom Svetske Banke, g-djom Kristalinom Georgievom

Svoju dugogodišnju profesionalnu karijeru, gospodin Leposavić je započeo u jednoj od vodećih privatnih investicionih kompanija u regionu Jugoistočne Evrope - EKI Investment Grup, u kojoj je bio angažovan na većem broju složenih investicionih i M&A projekata u različitim sektorima i u različitim klasama imovine. Svoju karijeru nastavlja u Međunarodnoj finansijskoj korporaciji (IFC), članici Grupacije Svetske banke u kojoj je punih jedanaest godina uspešno rukovodio timovima vrhunskih profesionalaca na projektima vrednim više milijardi USD u preko 20 zemalja Evrope i Centralne Azije.

Foto: Bojan Marjanović

 

Sa visokim prosečenim ocenama i u rekordnom roku diplomirao je 2007. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Na istom fakultetu 2012. godine i magistrira na odseku poslovne administracije - smer Strateški finansijski menadžment. Svoje školovanje nastavlja na prestižnim Univerzitetima u Americi, na kojima se usavršava na Harvard Kenedi skul i Kolumbija biznis skul, gde se fokusirao na oblasti međunarodnih finansija, infrastrukture, kao i na vrednosno investiranje ("Value Investing"). Takođe, poseduje i CFA level 1 sertifikat.

Imajući u vidu izuzetnu stručnost, međunarodno iskustvo i strateški menadžerski talenat gospodina Leposavića, Beogradska berza ostaje u sigurnim rukama i spremna je za dinamičnu i uspešnu budućnost. Preuzimajući poziciju izvršnog direktora, Ivan Leposavić pred Beogradsku berzu postavlja ambiciozne ciljeve, stremeći njenom daljem unapređivanju i osnaživanju kako u nacionalnim, tako i internacionalnim okvirima.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)