"NAŠ POSAO JE DA ŠTITIMO STANDARD GRAĐANA": Mali - Srbija u krizi pokazala odgovornost

Novosti online

24. 10. 2023. u 13:17

DRŽAVA Srbija se samo u poslednje tri godine odrekla 100,5 milijardi dinara prihoda zbog umanjenja različitih akciza, rekao je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali.

НАШ ПОСАО ЈЕ ДА ШТИТИМО СТАНДАРД ГРАЂАНА: Мали - Србија у кризи показала одговорност

Foto: Tanjug/AP

- To je odgovorna politika. Iako su akcize važan izvor finansiranja, naš je posao da štitimo standard građana Srbije i obezbedimo sve što je neophodno - rekao je Mali u Skupštini Srbije.

On je, komentarišući priliv od akciza u budžet Republike Srbije, a u okviru rasprave u Parlamentu o budžetu za narednu godinu, rekao da se država odrekla dela prihoda od akciza da bi ograničila rast cena goriva, cigareta, derivata, osnovnih životnih namirnica.

Mali je poručio da 2020. godine niko nije mogao da pretpostavi da će doći do sukoba u Ukrajini te da će potom uslediti energetska kriza, ali da je Srbija na ove uticaje odreagovala dobro, te da je njenim građanima obezbeđeno sve.

- Obezbedili smo dovoljne količine gasa, struje, derivata. Srbija je jedina zemlja koja je u vreme korone ponudila građanima sve četiri vakcine, bilo je svih lekova, dovoljno respiratora, izgrađene su tri nove bolnice - rekao je Mali.

On je poručio da se Srbija u toj teškoj godini nije suočila sa nestašicama te da je pokazala odgovornosti, zbog čega je i njena privreda ostala otporna.

- Novac smo tada trošili na dopunu robnih rezervi, nabavku pšenice, nabavku energenata, gasa, dizela, benzina. Nema ničeg netransparentnog u tome, tako se ponaša odgovorna država - zaključio je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)