OD NULE DO ZAVIDNE POZICIJE NA TRŽIŠTU: Preduzeće "TDM" nudi rešenje za problem koji muči većinu domaćinstava (VIDEO)

Promo

25. 12. 2023. u 15:55

PREDUZEĆE „TDM“ uspešno posluje više od 30 godina, a predan rad i rezultati postavili su ovu kompaniju na zavidnu poziciju kada je u pitanju tržište termotehnike.

ОД НУЛЕ ДО ЗАВИДНЕ ПОЗИЦИЈЕ НА ТРЖИШТУ: Предузеће ТДМ нуди решење за проблем који мучи већину домаћинстава (ВИДЕО)

Foto: D. Milovanović

Firma je osnovana 1992. godine od strane Tomislava Marinkovića, čoveka koji je želeo da napravi porodičnu firmu koja će biti značajna u sferi izabranog poslovanja.

Direktor firme Darko Marinković navodi da je početni period bio izrazito težak, ali da su zbog posvećenosti i požrtvovanosti uspeli da postave jaku osnovu na kojoj će se firma, kako će se ispostaviti, uspešno razvijati.

„Firmu je osnovao moj otac. Počeli smo, narodski rečeno, od nule. Bili smo samo nas dvojica. Nismo imali prostora, magacin i robu, ali smo imali ideju i kontakte. Prošli smo nešto što je bilo teško, ali u isto vreme značajno, uzevši u obzir da sam tada tek završio fakultet, pa mi je znanje na terenu bilo neophodono, makar to bilo utovaranje i istovaranje robe“, istakao je direktor Darko Marinković, dodajući da su na nivou firme išli stepenik po stepenik, ne bi li došli na današnji nivo.

Rano poslovanje obeležila je saradnja sa građavinskim firmama, da bi se 2006. godine kompanija preusmerila na rad sa industrijskim sistemima.

Kompanija se duži vremenski period bavi uvozom i plasmanom opreme za termotehničke instalacije, kao i inženjeringom, a poznata je po saradnji sa srpskim toplanama.

Kontinuirani rad od preko 30 godina, svedoči o kvalitetu usluga preduzeća „TDM“, ali i podatak da firma posluje sa velikim brojem zemalja, među kojima su: Crna Gora, Hrvatska i Slovenija.

Poslovni partneri kompanije dolaze i iz Španije, Nemačke, Danske…

„Tendencija firme je da proširi poslovanje i na zemlje azijskog kontinenta“, reči su Marinkovića koji zaključuje da je cilj firme zadržavanje na tržištu termotehničkih instalacija kao kvalitetne firme koja nudi relevantne informacije i pouzdanu opremu.

Pored brojnih zadovoljnih mušterija, preduzeće „TDM“ može se pohvaliti i humanitarnim akcijama koje su, prema rečima zaposlenih, uvek u planu.

Proizvod koji je se posebno ističe u bogatom asortimanu firme „TDM“ je danski „Aqua unique”. U pitanju je proizvod koji se ugrađuje na vodovodne cevi i štiti uređaje razbijajući kristalnu rešetku kamenca u tvrdoj vodi, sprečavajući tako stvaranje kamenca, kako od njega ne bi stradali grejači na bojlerima, veš mašinama, odnosno svim osetljivim aparaturama koja se mogu oštetiti od tvrde vode.

„Verovatno se svako u Srbiji sreo sa problemom tvrde vode ili kamenca. Problem kamenca je prilično veliki zato što će posle određenog perioda krenuti da se smanjuje protok vode koja će istovremeno biti smanjenog kvaliteta zbog uticaja kamenca“, navodi Marinković.

Upravo pomenuta firma nudi rešenje putem proizvoda „Aqua unique”.

„Jedna od solucija je naš uređaj koji se montira na cevovod. Sastoji se od permanentih magneta koji se nalaze unutra i koji svojim dejstvom magnetnog polja razbijaju kristalnu rešetku kamenca. Drugim rečima ne menja se hemijski sastav vode, pijete istu vodu kao i ranije, samo što kamenac više ne stvara naslage,. Vrlo jednostavno nema potrošnju energije, ne koristi nikakve hemikalije, a dejstvo traje godinama. To je jednokratna investicija koja rešava problem kamenca u vašim instalacijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)