PROFIT VEĆI ZA 51 ODSTO: Goldman Saksa povećao zaradu u odnosu na prethodnu godinu

Tanjug

16. 01. 2024. u 19:46

INVESTEICIONA banka Goldman Saks (GS) saopštila je danas da je u poslednjem kvartalu ostvarila profit povećan za oko 51 odsto u odnosu na isti period u prethodnoj godini, odnosno nešto više od 10 milijardi dolara, što je daleko premašilo očekivanja na Vol Stritu.

ПРОФИТ ВЕЋИ ЗА 51 ОДСТО: Голдман Сакса повећао зараду у односу на претходну годину

Foto: AP

Kako prenosi Si-En-En, zarada GS po akciji bila je oko pet dolara, dok su stručnjaci predviđali zaradu od oko tri dolara po akciji.

Najveći deo profita GS nije došao od investicionog bankarstva i trgovine, koji su pali za oko 12 odsto kada je reč o investicionoj politici i za oko 2,5 odsto kada je reč o trgovini, već je najveći deo došao od usluge upravljanja imovinom i bogatstvom klijenata, što je usko povezano sa stanjem na berzi.

-Ovo je bila izvrsna godina za GS. Sa svime što smo postigli u 2023, zajedno sa našom jasnom i pojednostavljenom strategijom, imamo mnogo jaču platformu za 2024, poručio je izvršni direktor i predsednik banke Dejvid Solomon.

Prošle godine, banka je smanjila ambicije na potrošačkim tržištima i prestala da nudi nove kredite, dok trenutno pokušava da okonča partnerstvo oko kreditnih kartica sa kompanijama Epl i Dženeral Motors.

Pre takve odluke, GS je zabeležio pad profita u osam uzastopnih kvartala.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)