U PLANU IZGRADNJA ŽIČANE VEZE PANČIĆEVOG VRHA SA VIKEND NASELJEM TRESKA: Kopaoniku još jedna gondola

G. V.

21. 01. 2024. u 13:46

VRH Kopaonika mogao bi da bude gondolom povezan sa vikend naseljem Treska. Ukoliko budu obezbeđena sredstva za finansiranje ovog ambicioznog projekta, srpsko skijalište staće rame uz rame sa svim centrima u Evropi i u regionu, smatra direktor "Skijališta Srbije" Dejan Ćika. Kako je najavio, u cilju razvoja ove planine, sledeće sezone biće završena i ski staza Bela reka 3.

У ПЛАНУ ИЗГРАДЊА ЖИЧАНЕ ВЕЗЕ ПАНЧИЋЕВОГ ВРХА СА ВИКЕНД НАСЕЉЕМ ТРЕСКА: Копаонику још једна гондола

Arhiva

Uslovi za razvoj podkopaoničkih sela već su stvoreni kada je uz punu podršku države urađena gondola koja spaja Mali Karaman i naselje Brzeće. U planu je i izgradnja veštačke akumulacije na Malom Karamanu, kako bi se obezbedile dovoljne količine vode za potrebe skijališta. Kada taj projekat bude gotov i jezero bude u funkciji, za 100 sati biće omogućeno da se osneže sve staze na Kopaoniku koje se nalaze uz ove instalacije.

- Pored veštačke akumulacije, vodoakumulacije na Malom Karamanu, ove godine ćemo završiti i stazu Bela reka 3 - rekao je Ćika. - Imaćemo na toj strani prema Brzeću stazu Bela reka 1, Bela reka 2 i Bela reka 3, praktično jedno novo miniskijalište sa te strane Kopaonika. Takođe, završili smo veštačko osnežavanje na onim stazama na kojima ga nije bilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!