PEGLANA NAJSKUPLJA, SLANINA IDE DO 1600 DINARA: Kako se kreću cene na Slaninijadi u Kačarevu
SLANINICA, pečenica, i po koja ljuta prepečenica, ako ne po izgledu, barem po mirisu, zagolicaće nepca posetilaca na ovogodišnjoj Slaninijadi u Kačarevu, 37. po redu.

Foto M. Anđela
Ako ste od onih koji vole takozvanu "adidas" slaninu, za to ćete trebati da izdvojite od 1.250 pa sve do 1.600 dinara. Užička je recimo 1.500 dinara, a kažu da na ovogodišnjoj Slninijadi je ima i za 1.000 dinara.
Tri za 1.200 dinara
Kobasice su po 1.000 dinara, a čajna od mangulice 500 dinara za komad, dok za tri važi popust - pa su tako 1.200 dinara. Pečenica je nešto skuplja, 1.800 dinara dok je peglana kobasica 3.500 dinara.
Pauzu u razgledanju možete napraviti uz čašicu kruške koja se naplaćuje 100 dinara, a zatim produžiti do štanda sa sirevima.
Feta je 800 dinara za kilogram, ovčji sir takođe, dok je sitan sir za pitu 300 dinara.
Akcije na sve strane
Šareniš delikatesnih proizvoda, prati šareniš cena, pa tako i akcija. Recimo, svinjska mast prodaje se na kilogram, pet, 10 i preko 30, a početna cena je 650 dinara za kilogram i 500 dinara za kutiju od 30 kilograma.
Švargla na akciji staje 700 dinara.
(Telegraf)
BONUS VIDEO:
DOKTORSKI MELEM OD MUZIKE: Dejan i Radmilo oživeli stihove Dobriše Cesarića

ČETIRI ZEMLjE EU ODBILE TRAMPOV PLAN: Neće da kupuju američko oružje za Ukrajinu!
ČETIRI evropske zemlje odbile su da učestvuju u projektu predsednika SAD Donalda Trampa o kupovini američkog oružja za Ukrajinu.
16. 07. 2025. u 14:12

BEBA IZ SRBIJE SE UGUŠILA NAOČIGLED RODITELjA: Nezapamćena tragedija na Halkidikiju
BEBA iz Srbije, stara svega 13 meseci, iznenada je izgubila život u jednom ugostiteljskom objektu na Halkidikiju. Kako navode grčki mediji, ova nezapamćena tragedija odigrala se pred očima detetovih roditelja.
16. 07. 2025. u 14:33

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)