RUSKI MINISTAR: Predložićemo BRIKS-u formiranje nezavisnog finansijskog sistema

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

27. 02. 2024. u 23:00

RUSIJA će predložiti zemljama članicama BRIKS-a da formiraju alternativni finansijski sistem za trgovinske operacije koji bi bio nezavisan od politike, izjavio je ministar finansija Rusije Anton Siluanov televiziji „Blumberg Saudijska Arabija“.

РУСКИ МИНИСТАР: Предложићемо БРИКС-у формирање независног финансијског система

Foto: Piksabej

-Kako bi zemlje članice BRIKS-a mogle normalno da se razvijaju, trebalo bi da razmišljamo o stvaranju sopstvenih sistema za funkcionisanje finansija koji bi bili nezavisni od politike, a koji mogu da obezbede trgovinske odnose među našim zemljama, rekao je on na marginama sastanka ministara finansija i guvernera centralnih banaka zemalja BRIKS-a u brazilskom gradu Sao Paolo.

Prema njegovim rečima, trgovina među zemljama BRIKS-a raste i kako bi funkcionisali ovi tokovi potreban je dobar platni sistem.

-Predložićemo formiranje nezavisnog platnog sistema koji bi bio zansovan na novim principima, pre svega su to principi digitalizacije, principi blokčejna, koji bi mogli da budu komforni za zemlju i koji ne bi bili skupi, zaključio je ministar finansija Rusije.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)