Vozač GSP – cenjeno i odgovorno zanimanje

Promo

25. 04. 2024. u 10:00

TOKOM 132 godine postojanja Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd“ posao vozača je nekada bio prestižan, danas naporan, a oduvek odgovoran, stoga spada u beneficirana zanimanja.

Возач ГСП – цењено и одговорно занимање

Foto: Promo/GSP

Biti zaposlen na poslovima vozača u JKP GSP “Beograd” ima niz prednosti koje ovo radno mesto čine privlačnim. Pre svega, prosečna mesečna zarada iznosi oko 115.000,00 dinara, sa tendencijom porasta u narednom periodu, što je značajno iznad republičkog proseka. Pored toga, vozači imaju mogućnost da upravljaju vozilima najnovije generacije, uz kontinuirano obnavljanje voznog parka. U narednom periodu očekuje se obnavljanje značajnog broja vozila.

U JKP GSP „Beograd“ striktno se poštuju zakonski propisi i drugi opšti akti, a naročito Zakon o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima. Vozačima je omogućeno osmočasovno radno vreme. Preduzeće se trudi da većini vozača obezbedi dva slobodna dana nakon svake radne nedelje, što je prava retkost na tržištu u Republici Srbiji.

U skladu sa Kolektivnim ugovorom JKP GSP „Beograd“, vozači, kao i svi drugi zaposleni u JKP GSP „Beograd“, imaju pravo na plaćeno odsustvo od najduže sedam radnih dana u kalendarskoj godini, po različitim osnovama, čime je ovo pravo znatno prošireno u odnosu na zakonsku obavezu poslodavca, kako u pogledu broja osnova tako i u pogledu lica koja to pravo mogu ostvariti.

Takođe, vozači imaju pravo na korišćenje godišnjeg odmora u trajanju od najmanje 27 radnih dana, a u slučaju odsustva sa rada zbog privremene sprečenosti za rad, odnosno bolovanja, dobijaju naknadu od 70% od mesečne zarade (dok je zakonska naknada za bolovanje 65%).

Foto: Promo/GSP

Pored navedenog, vozači imaju i niz drugih prava, odnosno benefita, poput uvećanja zarade za noćni rad u iznosu od 50% od osnovice, što je veće u odnosu na zakonom propisanih 26%, pravo na jubilarnu nagradu za neprekidan rad u Preduzeću, koju stiče nakon provedenih deset godina rada, a posle toga svake pete godine rada, u propisanoj visini prema periodu provedenog kod poslodavca, kao i solidarnu pomoć, koja podrazumeva isplatu novčanog iznosa, kao vid pomoći, u slučajevima i pod uslovima propisanih Kolektivnim ugovorom JKP GSP „Beograd“.

Još jedna od pogodnosti za poslove vozača jeste i besplatno pohađanje Periodičnih obuka („SRS“) u našem Centru za obuku vozača, kao i staž osiguranja koji se računa sa uvećanim trajanjem, odnosno benificirani radni staž (2 meseca za svaku navršenu godinu rada na ovim poslovima). Takođe, vozačima koji poseduju „C“ vozačku kategoriju, omogućeno je besplatno sticanje „D“ vozačke kategorije.

Svi oni kojima je želja da obavljaju poslove vozača, da im rad za volanom predstavlja zadovoljstvo, motivaciju i ličnu satisfakciju, dobrodošli su da postanu deo naše kompanije, sa tradicijom dugom preko 130 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)