RAKIJA FEST 12. MAJA: Bira se Beogradski pobednik

G. V.

07. 05. 2024. u 15:13

MANIFESTACIJA posvećena rakiji i jakim alkoholnim pićima Rakija fest ove godine biće održana 12. maja u Beogradskoj urbanoj destileriji u Beogradu uz podršku Privredne komore Srbije (PKS).

РАКИЈА ФЕСТ 12. МАЈА: Бира се Београдски победник

Foto Shutterstock

Na "Rakija festu" biće predstavljene najvažnije informacije o tržištu jakih alkoholnih pića, tehnološke inovacije, razgovaraće se o mogućnostima saradnje, izvoza i prodaje rakije, a stručni žiri će izabrati rakiju koja će poneti titulu Beogradski pobednik, kao i najbolje rakije u više kategorija.

Izvoz jakih alkoholnih pića iz naše zemlje stabilno raste već godinama, a osim u zemlje regiona i Evropske unije, rakiju izvozimo i u Kinu i Sjedinjene Američke Države.

Izvoz jakih alkoholnih pića u 2023. godine bio je veći za 30,2 odsto u odnosu na prethodnu godinu i iznosio je 4.606 tona, od čega je rakije izvezeno 2.000 tona.

Rakije od voća lane su se najviše izvozile u Crnu Goru, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Nemačku i SAD, pa je izvoz u ovih pet zemalja činio 63,5 odsto ukupnog izvozu rakija od voća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)