PLATE I PENZIJE RASTU, GRAĐANI NEMAJU RAZLOGA ZA BRIGU: Predsednik Vučić najavio još jedno povećanje primanja

Novosti online

30. 05. 2024. u 19:17

GRAĐANI republike Srbije, nemaju razloga da budu zabrinuti kada je reč o platama i penzijama, uzevši u obzir činjenicu da osim što se redovno isplaćuju sva primanja, njihovo povećanje je neizostavno. Kako je u nekoliko navrata naglasio predsednik naše zemlje Aleksandar Vučić, prosečna primanja 2012, i danas - cifra je neuporediva.

ПЛАТЕ И ПЕНЗИЈЕ РАСТУ, ГРАЂАНИ НЕМАЈУ РАЗЛОГА ЗА БРИГУ: Председник Вучић најавио још једно повећање примања

FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

Osim što smo do sada već nekoliko puta bili svedoci povećanja plata i penzija, predsednik Vučić je najavio da će do kraja godine ti iznosi ponovo da porastu.

Istu poruku, koja je jedna od primarnih za građane naše zemlje, predsednik je potvrdio i na mitinzima liste "Aleksandar Vučić - Srbija sutra".

- Ponosan sam na sve što smo uradili. Zamislite, u ovom trenutku u Novom Sadu se grade tri nova mosta. Ti koji hoće da nas pobede, sprečavali su nas da gradimo mostove u Novom Sadu. Potrebno je da podignemo plate do 1.400 evra prosečno, svaki naš penzioner zaslužuje da živi bolje. Za prvo dete 500.000 dinara, za drugo 600.000 dinara. Da svako zna koliko nam je važno da imamo decu, rekao je predsednik pre par dana tokom mitinga u Beogradu.

Predsednik je poruku predsednik je preneo i građanima Niša, poručivši da će Srbija uraditi sve kako životni standar njenih ljudi bio što bolji, i kako bi ovde gradili svoju budućnost.

- Ne zaboravite, prosečna plata u Nišu bila je 316 evra. Danas nije dobra i nije velika, ali je 780 evra, što je 150 odsto više nego što je tih 316 evra. Rašće i plate i penzije, zato što imamo dobru ekonomiju, zato što nismo lagali ljude, zato što smo otvarali fabrike i dovodili investitore - pojasnio je predsednik tokom svog obraćanja.

Vučić je naglasio da je važno da Srbija nastavi ekonomski razvoj, da radi što više, dodavši da su dosadašnji rezultati bili dobri.

Tokom jednog od gostovanja pojasnio je da je stopa rasta 5,9 odsto bila u februaru.

- Ako se nastavi tako, sigurno je da će biti do kraja godine povećanja plata i penzija - dodao je on.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (42)

SRBI PEVALI, A ONDA... Onda su naišli Danci i desilo se - ovo! (VIDEO)