NADA ZA TURSKU: Velika najava potpredsednika

Tanjug

10. 06. 2024. u 23:20

INFLACIJA u Turskoj počeće da pada od juna pa nadalje i biće jednocifrena 2026. godine, rekao je danas potpredsednik Dževdet Jilmaz.

НАДА ЗА ТУРСКУ: Велика најава потпредседника

Foto: Piksabej

On je istakao da će Turci već ovog leta početi da osećaju pad potrošačkih cena, prenosi Rojters. Jilmaz je takođe rekao da će zemlja održati zdrav ekonomski rast uporedo sa padom inflacije.

Dodao je da je vlada u Ankari "na pravom putu da ispuni srednjoročni programski cilj rasta od četiri odsto do kraja godine".

Godišnja stopa inflacije u Turskoj je u maju porasla sa aprilskih 69,8 odsto na 75,45 odsto, objavio je ranije Turski institut za statistiku Turkstat. Na mesečnom nivou je inflacija porasla za 3,37 odsto u odnosu na april, a godišnja stopa bazne inflacije u Turskoj u maju je blago pala sa 75,81 odsto na 74,98 odsto.

Centralna banka Turske (TCMB) odlučila je 25. maja da zadrži referentnu kamatnu stopu na 50 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura