VLADIMIR LUČIĆ U PODKASTU "NIJE SAMO NASLOV": Telekom i Amazon prave zajedničku seriju (VIDEO)

Novosti online

11. 06. 2024. u 14:33

GENERALNI direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić gostovao je u podkastu "Novosti" pod naslovom "Nije samo naslov".

ВЛАДИМИР ЛУЧИЋ У ПОДКАСТУ НИЈЕ САМО НАСЛОВ: Телеком и Амазон праве заједничку серију (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Prvi čovek najuspešnijeg srpskog preduzeća pričao je o velikom interesovanju za tag uređaje za putarine, koji se odnedavno prodaju na prodajnim mestima našeg telekomunikacionog operatera u Srbiji, Austriji, Švajcarskoj i Nemačkoj. Koliko je prodatih tagova i šta kupci iz Srbije i BiH mogu sa njima da dobiju na Zapadnom Balkanu.

Lučić se pohvalio i odličnim poslovnim rezultatima nacionalnog telekomunikacionog operatera. Govorio o 300.000 novih korisnika. Kako su uspeli da utrostruče broj kablovskih pretplatnika od 2018. godine i da u istom periodu dođu sa 1,1 milijardu evra prihoda na čak dve milijarde.

Zašto se "Telekom Srbija" širi na tržišta Austrije, Švajcarske, Nemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Turske... Zašto se u Austriji na "Telekomovu" mrežu priključilo čak deset odsto Austrijanaca iako nemaju veze sa bivšom Jugoslavijom.

Nije preskočio da objasni zašto pada vrednost telekomunikacionih operatera u svetu i kako se boriti protiv daljeg pada. Jednostavno je objasnio na koji način će 5G mreža i veštačka inteligencija promeniti svet, pogotovo zdravstvo, pravo, saobraćaj, medicinu i kako će svet izgledati za dvadeset godina.

Pričao je i o tome šta sve sprema "Telekom" u filmskoj i produkciji televizijskih serija i kako je Beograd pretekao Zagreb u pozicioniranju za regionalni centar filmske produkcije i najavio da će se u našoj prestonici u narednih pet godina snimati velike međunarodne koprodukcije...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

TAKO TO IDE: Dan posle Slovenije starteri Srbije nisu izašli na teren, a Luka Jović - jeste! (VIDEO)