AMERIKANCI SU REKLI: Ovo su najpouzdaniji automobili u SAD

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

19. 07. 2024. u 23:08

ISTRAŽIVANjE o najpouzdanijim automobilima u SAD, koje je obavila neprofitna organizacija potrošaca posvećena testiranju proizvoda, Konzjumer riports pokazalo je da se na prvom mestu po pouzdanosti nalaze Leksus i Tojota, dok su na začelju te liste od 30 proizvođača vozila Mecedes i Krajsler.

АМЕРИКАНЦИ СУ РЕКЛИ: Ово су најпоузданији аутомобили у САД

Foto Tanjug/AP

Porše i BMW su na osmom i devetom mestu a od ukupnih 100 poena od anketiranih vozača dobili su 66 odnosno 64 poena.

Istraživanje je urađeno da bi se napravila lista najpouzdanijih automobila a na osnovu problema koje su vozači imali u poslenđih 12 meseci sa svojim automobilima.

Prema agenciji za ocenjivanje vozila u SAD pouzdanost je najvažniji kriterijum kupaca automobila, iznad bezbednosti, pristupačnosti ili efikasnosti potrošnje goriva.

Za istraživanje o zadovoljstvu potrošača, Konzjumer riports je prikupio podatke više od 330.000 vozila, koji pokrivaju raspon modela od 2000. do početka 2024. i koji ukjučuju 17 oblasti koje mogu biti problematične uključujući motor, menjač, elektroniku u automobilu i još mnogo toga kako bi odredili rezultat pouzdanosti za 30 proizvođača automobila.

U najnoviju rang listu uključene su i tri nove problematične oblasti koje se posebno fokusiraju na hibride, plug-in hibride i električna vozila.

Leksus je na prvom mestu sa 79 poena od mogućih 100, Tojota ima 79 a Mini 71, nakon toga sedi Akura sa 70 i Subaru sa 69 poena. Mazda ima 67, Porše 66, BMW 64, KIA 61, Hjundai 56, Bjuik 54, Infiniti 53.

Tesla je prvi proizvodajč koji ima ispod 50 poena - tačnije 49, slede Ram, Kadilak i Nisan po 45, Audi je na 19 mestu. Ševrolet na 20, Dodž na 21. Slede Ford, Linkoln, GMC, Volvo, Jeep. Na poslednja tri mesta nalaze se Rivian, Mercedes i Krajsler sa 24, 23 i 19 poena", navodi se u istraživanju Konzjumer riportsa.

Drugo istrazivanje objavljeno na sajtu Vižual kapitalist objavio je listu najpouzdanjijih na osnovu kvarova, gde su takođe na prvom i drugom mestu Leksus i Tojota, slede Bjuik, Šervolet i Mini ali je kod njih na začelju te liste od 30 proizvođača automobila Linkoln, Lend Rover, Folksvagen, Audi i Krajsler.

Limuzine, hečbekovi i kupei čine jednu od najpouzdanijih kategorija vozila u istraživanjima sa prosečnom predviđenom ocenom pouzdanosti od 57 od 100. Slede SUV vozila sa ocenom 50, zatim minivanovi sa ocenom 45. Pikapovi su najnepouzdanija kategorija, sa prosečnom ocenom 41.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)