BRITANSKI MEDIJI: Rusija preskočila Britaniju na listi najvećih industrijskih zemalja sveta

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

29. 07. 2024. u 17:40

VELIKA Britanija ispala je iz top-10 zemalja po industrijskoj proizvodnji, našavši se iza Rusije, objavio je Tajms, pozivajući se na organizaciju Make UK, koja objedinjuje kompanije u industrijskom sektoru Ujedinjenog Kraljevstva.

БРИТАНСКИ МЕДИЈИ: Русија прескочила Британију на листи највећих индустријских земаља света

Foto Tanjug

Prema njenim rečima, na najnovijoj rang listi koja odražava sliku za 2022. godinu, Velika Britanija je pala na 12. mesto, četiri pozicije niže u odnosu na prethodnu godinu.

Kako se navodi u članku, Velika Britanija je na novoj listi pustila ispred sebe Meksiko i Rusiju, koje su zauzele sedmo i osmo mesto. Razlog rasta u prvom slučaju je rast kineskih investicija u ovu latinoameričku zemlju. U drugom slučaju, ukazuje se na povećanje ruskih izdataka za odbranu.

Prvo mesto na rang listi zauzela je Kina, prate je SAD.

Kako navodi Tajms, na proizvodni sektor Velike Britanije otpada 217 milijardi funti (282 milijarde dolara) proizvodnje i zapošljava 2,6 miliona ljudi. Međutim, kako primećuje Make UK, zemlji je potrebna „dugoročna industrijska strategija“. Kraljevina je jednostavno nema, za razliku od drugih industrijalizovanih zemalja, tvrdi ta organizacija.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZABORAVLJENA SRPSKA IMENA: Pogledajte kako su se zvali naši preci prema turskom popisu iz 1455. godine (FOTO)