USAID organizuje OBUKE za primenu softvera NAMENJENOG DIGITALIZACIJI ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Promo

01. 08. 2024. u 20:36

U SKLOPU projekta Amerčke agencije za međunarodni razvoj (USAID) "Bolja energija", danas je u Beogradu, organizovana druga od tri planirane obuke za primenu inovativnog softvera BESTenergIS za lokalne partnere.

УСАИД организује ОБУКЕ за примену софтвера НАМЕЊЕНОГ ДИГИТАЛИЗАЦИЈИ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

Foto USAID/Promo

Ove obuke omogućavaju učesnicima da savladaju korišćenje softvera BESTenergIS i potpuno shvate njegove prednosti u digitalizaciji energetske efikasnosti (EE) u zgradarstvu. Takođe, obuke pokrivaju planiranje mera EE i obnovljivih izvora energije (OIE), kao i praćenje ušteda energije, novca i smanjenja emisija.

BESTenergIS je napredni informacioni sistem koji korisnicima pruža alate za pravljenje inventara zgrada s njihovim energetskim karakteristikama, simulaciju procene, planiranje mera energetske efikasnosti, kao i praćenje i verifikaciju sprovedenih mera i ostvarenih ušteda. Softver sadrži klimatske podatke, podatke o insolaciji, nacionalnu tipologiju zgrada i GIS mape, čineći ga sveobuhvatnim alatom za upravljanje energetskom efikasnošću na lokalnom nivou.

Obuke su namenjene širokom spektru korisnika, uključujući lokalne samouprave, toplane, upravnike stambenih zgrada, relevantne lokalne organizacije i institucije. USAID-ov projekat "Bolja energija" će nakon obuka obezbediti softversku aplikaciju zainteresovanim lokalnim zajednicama i toplanama, omogućavajući im instalaciju na njihove servere. Dostupnost softvera online omogućava jednostavan pristup i korišćenje BESTenergIS, čime će se značajno unaprediti upravljanje energetskom efikasnošću i održivim razvojem u njihovim zajednicama.

Ovaj projekat predstavlja značajan korak ka unapređenju energetske efikasnosti i promociji održivih praksi u zgradarstvu, doprinoseći boljoj budućnosti za sve.

“Bolja energija” je petogodišniji projekat kojeg finansira američki narod preko USAID-a, a koji je namenjen jačanju energetske bezbednosti u Srbiji kroz podršku državnoj vladi i lokalnim samoupravama, kako bi pružali bolje usluge i doprineli zaštiti zdravlja lokalnog stanovništva. USAID-ov projekat "Bolja energija", posvećen je jačanju energetske bezbednosti u Srbiji i unapređenju kvaliteta života lokalnog stanovništva, realizuje se na nacionalnom nivou i u odabranim lokalnim samoupravama, prateći postojeće programe i koristeći raspoložive resurse efikasno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone