DA LI AMERICI PRETI RECESIJA? Goldman Saks izneo nove prognoze

Tanjug

19. 08. 2024. u 12:09

NjUJORŠKA bankarska korporacija Goldman Saks smanjila je izglede za recesiju u Sjedinjenim Američkim Državama sa 25 na 20 odsto pošto su najnoviji ekonomski podaci o maloprodaji i nedeljnim naknadama ukazali da je američka privreda u boljem stanju nego što se prvobitno očekivalo.

ДА ЛИ АМЕРИЦИ ПРЕТИ РЕЦЕСИЈА? Голдман Сакс изнео нове прогнозе

Foto: Profimedia/Ilustracija

Kako se navodi, novi važan izveštaj o radnim mestima u Sjedinjenim Američkim Državama će biti objavljen 6. septembra. Ako rezultati budu povoljni, Goldman Saks bi mogao da dodatno smanji izglede za recesiju na 15 odsto, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

Glavna ekonomistkinja kompanije Nju senčuri advajzors (New Century Advisors) Klaudija Sam ne smatra da je Amerika trenutno u recesiji, ali dodaje da bi dalje slabljenje tržišta rada moglo da bude veoma nepovoljno.

Raspoloženje potrošača u Sjedinjenim Američkim Državama u avgustu je poraslo prvi put nakon pet meseci, pokazali su rezultati istraživanja Univerziteta u Mičigenu koji su objavljeni u petak.

Raspoloženje pristalica Demokratske partije je poraslo za šest odsto nakon što je Kamala Haris objavila da će se kandidovati na predsedničkim izborima u SAD, dok je raspoloženje pristalica Republikanske partije palo za pet odsto. Istraživanje pokazuje da 41 odsto potrošača veruje da je Haris bolji kandidat za ekonomiju, dok je 38 odsto izabralo Trampa, navodi direktorka istraživanja potrošača Džoan Hsu.

BONUS VIDEO:

Kako je nastao NED? Uništavali su Jugoslaviju, sada razaraju Srbiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALEN DELON SE GRUDVA U BEOGRADU: Fotografija glumca iz naše prestonice koja je obišla ceo svet