AKO ISKLJUČUJETE OVE UREĐAJE ZBOG ŠTEDNJE, ZAPRAVO NEĆETE UŠTEDETI: Ova navika će vas koštati mnogo, a evo i zašto!

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

29. 08. 2024. u 20:14

ISKLjUČIVANjE ovih kućnih uređaja zapravo će vas više koštati nego što ćete uštedeti.

АКО ИСКЉУЧУЈЕТЕ ОВЕ УРЕЂАЈЕ ЗБОГ ШТЕДЊЕ, ЗАПРАВО НЕЋЕТЕ УШТЕДЕТИ: Ова навика ће вас коштати много, а ево и зашто!

Računi će biti uvećani

Ako često isključujete kućne aparate da biste izbegli visoke račune, morate znati da ova navika može biti štetna za neke od njih. Ne samo da nećete uštedeti novac, već ćete verovatno imati dodatne troškove za popravku ovih uređaja.

Kako prenosi krstarica, poseban oprez se savetuje za ova tri uređaja: OLED televizore, Wi-Fi rutere i Ink-jet printere, od kojih je cena rada svakog od njih svega nekoliko evra godišnje.

Zbog odlične matrice, OLED TV je obično skup. Zato bi bilo bolje da ga ne oštetite. Takve neprijatne posledice mogu nastati ako ga redovno isključujete. Malo ljudi zna da OLED TV u režimu spavanja periodično aktivira režim koji “održava” uređaj. Zahvaljujući procesima koji se tada odvijaju, to može trajati duže vreme. Ako slučajno isključite TV u ovom trenutku, može doći do kvara.

Što se tiče rutera, svaki nestanak struje dovodi do prekida internet veze i rekonfiguracije, što troši mnogo vremena i energije. Pored toga, provajder Internet usluga može smanjiti brzinu ako otkrije sistemske greške i protumači ih kao probleme sa propusnim opsegom.

Kada je u pitanju štampač, svako ponovno pokretanje troši dodatnu energiju i mastilo za čišćenje glava. Ovo stvara troškove. Iz tog razloga, bolje je da štampač uvek bude uključen i da vršite resetovanje i čišćenje svakih nekoliko meseci.

Ako tražite način da uštedite električnu energiju, znajte da indukciona ploča za kuvanje najviše troši. Ove informacije su date u izveštaju koji je pripremila Poljska kompanija za naftu i gas (PGNiG). U ovom slučaju, isključivanje je nemoguće, ali je moguće izbeći kuvanje na najvišim podešavanjima.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Direktan let iz Srbije do najlepše plaže Mediterana – iskoristite LAST MINUTE ponudu, popust do 490 evra!