207 GLASOVA ZA TRUDOA: Parlament po drugi put dao poverenje premijeru

Tanjug

01. 10. 2024. u 23:02

KANADSKI parlament po drugi put je za manje od nedelju dana izglasao poverenje premijeru Džastinu Trudou, sa 207 glasova ''za'' i 121 ''protiv".

207 ГЛАСОВА ЗА ТРУДОА: Парламент по други пут дао поверење премијеру

Tanjug

Glasanje o poverenju ponovo su pokrenuli poslanici opozicione Konzervativne partije, nakon što mu je poverenje izglasano i prošlog četvrtka, prenosi Rojters.

Oni optužuju Tudoa da je kriv za povećane cene i porast stope kriminala u zemlji. Prilikom današnjeg glasanja, poslanici separatističkog Bloka Kvebeka, koji se zalaže za nezavisnost te pokraijne, glasali su u korist Trudoa, ali zauzvrat će tražiti povećanje penzija.

Konzervativci, prema anketama, imaju veliku prednost uoči izbora koji bi trebalo do budu održani u roku od godinu dana.

Konzervativci trenutno imaju podršku 42 odsto javnosti, dok levičarska Nova demokratska partija ima 22 odsto, a Trudoovi Liberali 21 odsto, navodi Rojters.

BONUS VIDEO:

SVETSKO PRVENSTVO U TANGU: Pogledajte plesače kako se takmiče u najzanosnijem plesu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

SVETSKI DAN SRCA: Aktivan pristup može spasiti živote