INTENZIVIRA SE POSLOVNA SARADNJA: Pirotska Slobodna zona radi i sa poznatim kupcima

V. Ć.

23. 09. 2020. u 14:06

PREKO 60 kompanija, od kojih su najznačajnije "Tigar tajers" i "Tigar" AD, koje rade pod okriljem pirotske Slobodne zone, tokom korone gotovo da nije prekidalo rad.

ИНТЕНЗИВИРА СЕ ПОСЛОВНА САРАДЊА: Пиротска Слободна зона ради и са познатим купцима

Foto: V. Ćirić

Ovih dana poslovi su intenzivirani sa  starim i novim partnerima iz inostranstva, naročito iz Italije. Prema rečima Vladimira Ilića, dorektora SZ, od pomenutih 60 firmi, 15  se bavi realnom proizvodnjom i one čine okonsnicu proizvodnih firmi u Pirotu i okolini. U njima je zaposleno preko 6.000 radnika. 

Foto: V. Ćirić

Veliku pomoć u održavanju kontinuiteta proizvodnje i očuvanju radnih mesta, kaže Ilić, omogućila je Vlada Republike Srbije, koja je zaposlenima u malim i srednjim preduzećima isplatila tri minimalca, kao i dodatne dve isplate u iznosu od po 60 odsto minimalnih  zarada.

Godišnji bruto promet u Slobodnoj zoni, u poslednjih par godine kreće se izmneđu 800 i 900 miliona evra, i njega uglavnom ostvaruju "Tajers" i "Tigar" AD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

BRITANCI NE MOGU DA VERUJU: Novak Đoković se oglasio u ponoć, ovo je poručio sinoćnjem protivniku